Rüşvet teklif edilmeyen gazeteci var mı?

Şike operasyonu medyaya uzandı, Arda Uskan geçmişten örneklerle tartışmaya katıldı... "Çürük elmalar ayıklansın" dedi...

GAZETECİLER.COM - Bir dönem, yazıları için üst başlık olarak "Son Mohikan"ı kullanan ve bu nedenle Mohikan olarak anılmaya başlanan Takvim yazarı Arda Uskan geçmişten örneklerle şike operasyonu tartışmalarına katıldı... "Çürük elmalar ayıklansın" dedi ve Rüşvet teklif edilmeyen gazeteci var mı? diye sordu:

"Son günlerde ortaya çıkan 'futboldaki şike olayına adı karışan gazeteciler' haberi üzerine ediyorum bu bir ton lafı. Çünkü hepimize bu türden 'teklifler' gelmiştir zamanında. "Şunu yaz, sana şu kadar para vereyim!" diyen insanlar çıkmıştır, her birimizin karşısına! Bazılarımıza doğrudan telefon açılmıştır, bazılarımıza dolaylı yoldan. Meslekte 39 yılı deviren biri olarak ben de karşılaşmıştım bir zamanlar.

Birini yıllar sonra öğrendim. Önemli bir haberi, Nokta Dergisi'nde kapaktan verecektik. Tekirdağ yakınlarında bir fabrika, atıklarını yakınındaki dereye veriyor ve ölümlere neden oluyordu. Ve tabii haber sonrası iş yerleri kapatılacaktı. Adamlar bir tanıdığımı bulup, bana 'rüşvet yollamayı' teklif etmişler. O da demiş ki, "Yalnız kapıyı çalmış olursunuz, almaz üstelik inadına sizi üç hafta üst üste kapak yapar!" Bu gün hala mütevazı yaşam süren, kimilerine göre enayice geçen ama bana sorarsanız şerefimle yaşadığım o yıllarım değil midir, şimdi bunları bana yazma hakkını veren?

'Bakın ben ne kadar namusluyum' diye söylemiyorum bunları, gazetecilikte olması gereken budur diyorum kısaca.


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor