Ruşen Çakır'dan BDP ve Karadeniz analizi

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Türkiye'de her geçen gün etkisi azalan sosyalist sol için bir tür "vaha" özelliği taşıyan Hopa'da BDP ve Karadeniz gezisini analiz etti.

GAZETECİLER.COM - BDP Milletvekillerinin Halkların Demokratik Kongresi adına başlattıkları Karadeniz Barış turu Çorum'da çiçeklerle başlamış, Sinop ve Samsun'daki ise  saldırılarla devam etmişti. Yaşananların üzeirne Trabzon gezisini iptal ederek turu sonlandırdı.

"AMA ÖLDÜ EFENDİM"
Başbakan Erdoğan, 2011 seçimlerinden den önceki son televizyon röportajını NTV'de vermiş, Ruşen Çakır, Hopa'da yaşamını yitiren öğretmenle ilgili 'Aradan bunca zaman geçti o konuyu düşünmüşsünüzdür' diye sormuştu. Erdoğan 'Ben emekli öğretmene böyle bir olayı yakıştıramam' diyerek cevap verince Ruşen Çakır'da 'Ama öldü efendim' diyerek oldukça duygusal bir karşılık vermişti.
Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Türkiye'de her geçen gün etkisi azalan sosyalist sol için bir tür "vaha" özelliği taşıyan Hopa'da BDP ve Karadeniz gezisini analiz etti.

LOKUMCU'NUN MEZARI BAŞINDA

1960'lı, 70'li yıllarda sol hareketlere bol miktarda kadro ve sempatizan yetişitiren Hopa'da 31 Mayıs 2011 günü Başbakan Erdoğan'ın gezisi sırasında çıkan olaylarda polisin attığı biber gazı sonucu hayatını yitiren ve ÖDP'li emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun mezarını da ziyaret eden Çakır, köşesinde o ziyaretin fotoğrafını da yayınladı.



BEN DE HOPALIYIM BURASI KURTARILMIŞ BÖLGE DEĞİL

"Ben de bir Hopalıyım. Memleketimin adının sol ile birlikte anılmasından hiçbir şekilde rahatsız olmuyorum, tam tersine bundan dolayı mutluyum. Ancak her efsanenin de bir sınırı var. Örneğin Hopa için çizilmek istenen “kurtarılmış bölge” imajının gerçekle hiçbir ilgisi yok."
diyen Çakır, köşesinde hemşehrileri ile BDP'nin Karadeniz Turunu yorumladı.

SOSYALİSTLERİN KAFASI KARIŞIK AK PARTİLİLERİN GÜVENİ TAM

Sosyalistlerin İmralı görüşmeleri ve barış süreci ile ilgili olarak kafalarının karışık olduğunu yazan Çakır, AK Partililerin ise Başbakan'a tam olarak güvendiğini yazdı:

"AKP’nin Hopa’daki önde gelen isimleriyle yeni İmralı sürecini tartışma imkanı bulduk ve hepsinin Erdoğan’a sonsuz güvendiğini gözledik. İlçe Başkanı Güven şöyle konuşuyor: “Başbakanımız bu işe kendini adamış durumda. Demek ki bu iş olacak."

Yazının tamamını Çakır'ın okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın