Ruşen Çakır

Vatan

GAZETECİLER.COM - "Foto muhabiri arkadaşım İlker Akgüngör ile birlikte 20 Ağustos 2014 günü Irak Kürdistanı’nda Kandil bölgesindeki bir köy evinde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık (Cuma) ile yaklaşık iki saatlik bir söyleşi yaptık."

Böyle başlıyor Ruşen Çakır'ın bugünkü köşesi. PKK'nın Kandil'deki en önemli ismi durumundaki Cemil Bayık, "Bizi AKP yandaşı olarak göstermek vicdansızlık" diyor Çakır ile yaptığı söyleşide.

* * *

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Çözüm süreci" konusunda devletin üzerine düşeni büyük oranda yaptığını belirterek, "Oluşacak yeni heyetimizin Kandil'le de direkt görüşmesini ben arzu ediyorum... Bu yasanın getirdiği hususlardan birisi açık bir politika. Hiç kimsenin çekinecek bir şeyi yok. Biz siyaset kesimi olarak sadece HDP Heyeti ile görüşüyoruz. Bu işin artık son adımların belirlenmesi safhasındayız. Gerekiyorsa Avrupa kanadıyla da olacak. O mutabakatlar sağlandıktan sonra da görüşmeler başlayacak" şeklindeki sözlerine de Cemil Bayık'tan yanıt geldi.

Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Bayık, “Biz her zaman açığız. Herkese açık davrandık. Bugüne kadar kimseyi reddetmedik. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir. İlkesel olarak reddetmeyi doğru görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cemil Bayık röportajı ile merak edilenlere yanıt arayan Ruşen Çakır da günün muhabiri oldu.

İşte Çakır'ın soruları ve Cemil Bayık'ın yanıtları...