Ruşen Çakır Taraf yazarına fena çaktı!

Bu yazıyı Halil'e hiç yakıştıramadım. Yaptığı hem yanlış, hem ayıp. Bir de tabii şunu aklından çıkarmaması lazım: Her kuşun eti yenmez.

GAZETECİLER.COM - Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı ziyaret eden Vatan yazarı Ruşen Çakır görüşme sırasında aralarında geçenleri anlattığı yazısında tutuklu gazetecilere, 'Sizler hakkında yalanlar uyduranlar, düştükleri suçlu durumdan kurtulmak için boşuna çırpınıyorlar. Onları umursamayın. Yazdıklarını okumayın, söylediklerini dinlemeyin; sakın onlara cevap yetiştirmeye çalışmayın. Böylece kendi yalanları içinde debelenip dursunlar' dediğini yazdı.

Çakır, yazısından Taraf yazarı Halil Berktay'ın yazdığı bir köşe yazısına da çok sert yüklendi. "Her kuşun eti yenmez" hatırlatmasını yaparken, Berktay hakkında, eski bir yoldaşı Gün Zileli'nin yazdıklarını hatırlattı.

İşte Çakır'ın Unutturamadılar, unutturamayacaklar! başlıklı yazısından çarpıcı bölümler:

Ahmet'le bir saate aşkın, karşılıklı bölmelelerde, telefonla sohbet ettik. Söz dönüp dolaşıp, kendisi ve Nedim hakkında üterilen dezenformasyonlara, yalanlara, karalamalara geldi. Kendisine birkaç kez şunu tekrarladım: "Türkiye ve dünya kamuoyunda sizlerin suçsuz yere içerde tutulduğunuz yolunda neredeyse bir görüş birliği mevcut. Sizler hakkında bu yalanları uyduranlar, düştükleri suçlu durumdan kurtulmak için boşuna çırpınıyorlar. Onları umursamayın. Yazdıklarını okumayın, söylediklerini dinlemeyin; sakın onlara cevap yetiştirmeye çalışmayın. Böylece kendi yalanları içinde debelenip dursunlar."

Silivri'de yaşam

12 Eylül döneminde askeri cezaevinde yatmış biri olarak Silivri Cezaevi'ni hiç kuşkusuz daha medeni ve insani buldum. Ahmetlerin kaldığı 2 nolu cezaevi yeni bitmiş. Her yeni bina gibi hem olumlu yönleri, hem eksikleri çok. Ahmet en çok yalıtım sorunu nedeniyle koğuşta yaşanan gürültüden yakındı. Bir de o kanıksamış ama benim yadırgadığım, suyun günün belli saatlerinde, sıcak suyun da haftada sadece iki kez verilmesi var. Bunun dışında görevliler hakkında iyi şeyler söyledi ki kısa süren ziyaretimde ben de rahatsız edici tutum ve davranışlarla karşılaşmadım.

Halil Berktay'a not

Ahmet'e "hakkınızda söylenenlere kulak asmayın" dedim ama Taraf Gazetesi'nde Cumartesi günü Halil Berktay'ın kaleme aldığı "Ergenekon yaşıyor hâlâ" yazısının Ahmet ve Nedim'le ilgili paragrafı hakkındaki görüşlerimin kayda geçmesinde yarar görüyorum. Öncelikle, bu yazı üzerine Berktay'ın eski "yoldaşı" Gün Zileli'nin yazdığı "Halil Berktay yaşıyor mu hâlâ" başlıklı yazıyı, meraklısına .

Benim söyleyeceklerimse çok kısa: Bu yazıyı Halil'e hiç yakıştıramadım. Yaptığı hem yanlış, hem ayıp.

Bir de tabii şunu aklından çıkarmaması lazım: Her kuşun eti yenmez.