Ruhat Mengi'yi çatlatacak sürüngen(!) kim?

Nedir Ruhat Hanım'ın bu "Sarışın Güzel kadın"lardan çektiği böyle?.. Ruhat Hanım’ı hasetlikten çatlatacaklar mı ne?..

 GAZETECİLER.COM

Bazı yazarların “sürüngen”lere benzediği tespitinde(!) bulunan Ruhat Mengi açıkça söylemese de kendisini “ilkeli kartal” benzetiyor bugünkü makalesinde…
Bakın ne diyor:
 
Nurgül Yeşilçay insanları iki sınıfa ayırdığını söylemiş: Akıllılar ve salaklar... Enteresan, ama biraz yüzeysel sayılır yine de, çünkü salaklık insanın elinde olmadığı için bununla suçlamak gibi oluyor. Oysa salaklar arasında da kendini bilen, bir akıllıdan daha yararlı olabilen insanlar vardır, onlara değerini vermek gerekir.
Asıl sorun salak olduğu halde kendini akıllı zanneden gruptur, yani haddini bilmezler... Hatta daha da beteri; sadece kendini akıllı zannedenidir. Meselâ yazar ise okuyucusundan, televizyoncu ise izleyicisinden daha akıllı olduğunu, herşeyi yutturabileceğini sananlardır.
Ben de insanları sembolik olarak iki sınıfa ayırırım; sürüngenler ve kartallar... Sürüngenleri tarife hacet yok ama kartallar “ilkeleri olan, önce kendine sonra topluma saygısı olan, yalpalamayan, fırsatçılıktan-ucuzculuktan medet ummayan, yalana ve göz boyamaya sapmayan, yararlı insanlar” sınıfıdır ki onların yokluğunda mutlaka bir eksiklik hissedersiniz. Düzgün özelliklere sahip, onurlu insanlar -salak bile olsa ki ben onlara salak demiyorum, ’vasat zekalı’ denebilir meselâ- bu sınıfa girebilir.
Akıllı çoğunluk gibi bende kartallara saygı duyarım... Sürüngenler ise ayrı bir dünyaya aittirler, her türlü pislikle karşılaşılabilen bambaşka bir dünyaya...
 
Meselâ… Örneğin… Misal…
“Sürüngen” kim olabilir?..
Efendim, efendim?..
Evet…
Bizce de O…
Nedir Ruhat Hanım'ın bu "Sarışın Güzel kadın"lardan çektiği böyle?..
Ruhat Hanım’ı hasetlikten çatlatacaklar mı ne?..