Rıza Sarraf için 3 bakan neden BUGÜN'ü aradı?

Bugün gazetesinin tepe ismi Erhan Başyurt, muhabirlerinin Reza Sarraf'tan 1 milyon dolar rüşvet istediği iddiasına bir başka çarpıcı iddia ile yanıt verdi.

Bugün gazetesi genel yayın yönetmeni Erhan Başyurt 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından 3 bakanın gazeteyi, yolsuzluk skandalına adı karşılan iş adamı Rıza Sarraf için aradığını iddia etti. Başyurt bakanların sözkonusu haberle Rıza Sarraf'ın yıpratılmasının yanlış olacağını belirttiğini yazdı. Sözkonusu 3 Bakan'ın yolszuluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen Muammer Gğler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış olduğunu da not düşelim.

İşte Başyurt'un köşe yazısı şöyle:

Rıza Sarraf için 3 bakan neden BUGÜN'ü aradı?

Türkiye, tarihinin en büyük yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet operasyonu ile çalkalanıyor.

İranlı Rıza Sarraf’ın, 3 bakanımıza “rüşvet vermek” suretiyle kara para akladığı ve çıkar ilişkileri ağı oluşturduğu, iddiaların merkezinde yer alıyor.

Sarraf ile “çıkar ilişkisi“ kuran 3 bakan ve eski Çevre Bakanı’nın fezlekeleri bütün engellemelere ve ayak oyunlarına rağmen Meclis’e ulaştı.

Şayet Meclis olağanüstü toplanırsa, haklarındaki iddiaları ve delilleri içeren savcılık hazırlık soruşturması, kürsüden okunacak.

Fezlekelerin kopyaları ise önceki gün sosyal medya ve haber sitelerine düştü.

Şok eden iddiaları görmezden gelmek mümkün değil...

Kaldı ki iddiaları bizim için güçlü kılan bir olaya 17 Aralık soruşturmasından kısa süre önce şahit olduk. Şöyle ki:

Çağlayan Adliyesi’nde görev yapan muhabirimiz Kamil Maman, 25 Aralık soruşturması sanıklarından birinin şu an müvekkili olan bir avukat vasıtasıyla ekim ayı başında, İran’ın yüklü miktarda kara para aklama operasyonuna dair “ihbar mektubu“ olduğunu öğreniyor.

Sonrasında mektubun peşine düşüyor.

İki sayfalık Ş.D. adına bir ihbar dilekçesine ulaşıyor.

İhbarı gerçekleştiren zatın dilekçe üzerindeki numarasını arıyor.

Kendisi ile randevulaşıp buluşuyor.

İhbara konu şahsın elindeki belgelerin izin verdiği kadarının kopyasını alıyor.

ERHAN BAŞYURT YAZILARI

İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Salih Tuna: Ne yapmalı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru