Rıdvan Akar'dan medya itirafları!

Rıdvan Akar ödüller ve son dakika haberleri ile ilgili olarak Serra Karaçam'ın sunduğu Medya Müfettişi programında ilginç açıklamalar yaptı.

RTGD tarafından "yılın en iyi haber kanalı" seçilen CNNTÜRK'ün haber müdürü Rıdvan Akar ödüller ve son dakika haberleri ile ilgili olarak Serra Karaçam'ın sunduğu Medya Müfettişi programında ilginç açıklamalar yaptı.



Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin 2009 yılının en iyi haber kanalı olarak seçtiği CNN Türk'ün Haber Müdürü Rıdvan Akar TRT2'de yayınlanan Medya Müfettişi programının dün akşamki konuğuydu.



ÖDÜLLER OBJEKTİF Mİ?



Program sunucusu Serra Karaçam'ın "Çok fazla ödül veren kurum var. Siz bu ödülleri objektif buluyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Rıdvan Akar, "Burada iki önemli kriteri dikkate almak lazım. Birtakım gruplar, şirketler,okullar vs. daha çok kamuoyu içerisinde tanınırlıklarını arttırmak için ödül sistemi geliştirmişler. Mümkün olduğu kadar adil dağıtarak çok mecrada kendilerinin tanınması ve gösterilmesini amaçlıyorlar. Bir de meslek kuruluşları tarafından ve mesleğe katkı sağlayan isimler adına verilen ödüller var. Buradaki dercihlerin ben daha objektif, daha mesleğin sınırları içerisinde olduğunu düşünüyorum. Onlara gösterdiğim yakınlık daha fazla" dedi.



RIDVAN AKAR'DAN SAMİMİ İTİRAFLAR


Rıdvan Akar kendilerine ödül verilmesini sağlayan en önemli etkenlerden biri olan "SON DAKİKA" haberleri konusunda ise "samimi itiraflar"da bulundu. SON DAKİKA haberlerinin haber kanalları için çok önemli olduğunu kaydeden Akar, "Haber kanalları özellikle son dakikalarla gerek yazılı basının ve gerekse ulusal basının önüne geçmekte, en önemli tercihi oluşturmaktadır. Tüm önemli gelişmeleri tüm sıcaklığıyla haber kanallarında bulabilirsiniz" dedi.



Son dakika haberleri konusunda daha çok "mesleki bir tatmin"in sözkonusu olduğunu söyleyen Akar, "Bir izleyicinin 4-5 kanalı birden izleyerek şu kanal daha önce verdi demesi mümkün değil.Ancak bu bize mesleki açıdan bir tatmin getiriyor" diye konuştu.



SON DAKİKALAR MI SON SAATLER Mİ?



Rıdvan Akar'ın son dakika haberleri ile ilgili yaptığı samimi itiraflar ise dikkat çekiciydi:



"Son dakikalar artık biz haber kanalları tarafından son saat haberlerine dönüştürüldü. Bakıyorsunuz çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Biz bunu, sadece biz değil bütün haber kanalları "Son dakika" diye anons etmeye başlıyoruz. Sözkonusu olay sabah saat 9'da olmuşsa akşam 17.00 olduğunda hala "son dakika" diye tutabiliyoruz. Bu meslek içerisindeki rekabetten ve bu normların bizler tarafından yeterince içselleştirilmemesinden kaynaklanıyor. Rekabet kendini buna dayatıyor. Bu normları haber kanalı yöneticilerinin kendi aralarında oturup konuşarak yeniden tanımlamaları gerektiğini düşünüyorum. Siz bunu tanımlamazsanız ve ortak paydalar geliştirmezseniz o zaman kendi normlarınızı kediniz koyar duruma geliyorsunuz ya da rakibinizin koyduğu o normları siz de veri kabul ediyorsunuz. Aksi takdirde ekranı bağıran ve sürekli "son dakika"sını tutan ve bunun üzerinden izlenme konusunda bir avantaj yakalayan muhatabınız mukayeseli bir üstünlüğe kavuşuyor."