Rıdvan Akar'dan Bahçeli'ye Ahmet Şık sorusu

Rıdvan Akar'dan Devlet Bahçeli'ye çarpıcı soru: Ülkücüler neden Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasını protesto eden eylemelere katılmıyor?

GAZETECİLER.COM
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CNN Türk ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'yi sarsan kaset skandallarının konuşulduğu programın en ilginç sorusu Rıdvan Akar'dan geldi.

Devlet Bahçeli'nin hükümeti ve Gülen Cemaat'ini topa tuttuğu söyleşide tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener de gündeme geldi. Rıdvan Akar, Şık veŞener için düzenlenen sayısız eylemi hatırlatarak MHP liderine milliyetçi-ülkücü kitlelerin bu eylemlere neden katılım göstermediğini sordu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akar'ın sorusuna karşılık 12 Eylül öncesindeki sağ sol ayrımından kalan alışkanlıklara işaret ederek bunun aşılmak üzere olduğunu belirtti ve 'zamanla neden olmasın' dedi.

"Biz protestolara katılıyoruz ancak eylem yönüyyle katılmıyoruz. Eylem yönü olursa bazı istismarlar olabilir. MHP'nin tecrübesi nedeniyle böyle davranıyoruz. 12 Eylül öncesinin kalıntıları çok güzel bir kaynaşmayla geride kalıyor. Ama henüz yeterince kıvamına gelmiş değil."

İşte o anlar: