Reha Muhtar tartışmada son noktayı koydu!

Kadir İnanır'ın Ahmet Kaya ile ilgili açıklamaları ile başlayan tartışmada son noktayı Reha Muhtar koydu.

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar, bugün köşesinde "Neden durup dururken Kadir İnanır, Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlatılan o meşum geceyle ilgili açıklama yaptı doğrusu anlayamadım..." dedi ve Kadir İnanır'ın sözleri ile başlayan tartışmada son noktayı koydu.

Kadir İnanır'ın "Yanımda olsa ben onu korurdum... Kimse benim arkadaşıma, çatal bıçak fırlatamaz..." sözleriye başlayan ve ardından Rasim Kütayhalı'nın katıldığı canlı yayında "Şimdi 'Orada değildim' diye sallamasın. Resmen korkmuş. Mertçe korktuğunu söylesin. Rambo musun sen?" cümleleri ile alevlenen tartışmada son noktayı Reha Muhtar koydu.

Muhtar daha önce de yazdığı o meşum geceyi bugün köşesinde bir kez daha anlattı ve "Herhalde Kadir İnanır Bey'le aynı yerde değildik..." dedi.

Peki Kadir İnanır gibi bir ünlü sanatçı niye "Yanımda olsaydı böyle bir şey olmazdı... Benim yanımda kimse Ahmet Kaya'ya böyle bir şey yapamazdı..." türünden bir laf ediyor?..

O kadar arkadaşındıysa bir zahmet kalksaydın masadan, en azından "karizmatik etkinle" alsaydın mikrofonu eline "Durun arkadaşlar nasıl yaparsınız böyle bir şey" deseydin?..

Ordu'lu olması, racon kesmeye meraklı bir karakter olarak bilinmesiyle sahneye çıkıp böyle bir rolü oynasaydı Kadir İnanır, salonun ortamı yumuşardı...
Orası sanatçı ağırlıklı bir yerdi ve Kadir Abi'nin racon kesmesinden etkilenirdi...
Hayır bunların hiçbiri olmadı!..
Saldırı Kadir İnanır'ın da olduğu salonun içinde vuku buldu...

Kadir İnanır da kendi masasında bu olaylar dakikalarca devam ederken oturmaktaydı...

***
Mesele bu değil...
Herkesin her an, "insani ve demokrat" refleksler göstermesi beklenmeyebilir...

Kimse de saldırı anında kendisini görmediği için Kadir İnanır'ı suçlamadı zaten...

Ancak şimdi niye bu açıklama?..
"Ahmet Kaya yanımda olsaydı, kimse saldırmaya cesaret edemezdi..."

Reha Muhtar
'ın olay geceden karelerin de yer aldığı yazısının tamamını Vatan gazetindeki okuyabilirsiniz.