Reha Muhtar o soruları ne cesaretle soruyor?

Vatan yazarı Reha Muhtar bugün köşesinde bir iletişim fakültesi öğrencisinin kendisine sorduğu soruyu yazdı. İşte o soru...

Reha Muhtar, bugün Vatan gazetesindeki köşesinde bir iletişim fakültesi öğrencisinin kendisine cesurca yönelttiği "o soruları sorarken nereden cesaret buluyorsunuz?" sorusunu ve kendi yanıtını yazdı.

"Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde muhteşem bir öğrenci topluluğunun, inanılmaz akıllı, sevecen, zeki ve araştırmacı sorularından yeni çıktım, odama geldim, yazımı yazıyorum..." diye başladığı yazısında Muhtar öğrencilerden birinin "kızmazsanız bir şey soracağım" diye giriş yaptığı ve cesaret gerektiren sorusunu ve yanıtını bakın nasıl anlattı.

İşte Reha Muhtar'ın bugünkü yazısından o bölüm:

Söyleşi esnasında o kadar güzel ve zor soruları o kadar sevecen ve zeki bir uslupla sordular ki, onlardan bazılarını sizlere anlatmazsam rahat etmem:

Genç ve sevecen bir kız öğrenci:

- Reha Bey kızmazsanız bir şey soracağım?..

- Kızmam sor canım...

- Televizyonda birebir izledim... Derya Tuna'yı bağlamıştınız bir gün canlı yayına... Derya Hanım konuşmanın bir yerinde dedi ki 'Gönül bu, ota da konar b..ka da...' (Kahkahalar) İbrahim Bey de yayınınızdaydı... Reha Bey hiç unutmuyorum, döndünüz İbrahim Bey'e aynen şöyle dediniz: 'Derya Hanım gönül bu diyor... Ot falan diyor... Ne diyorsunuz?..' (Solan kahkahalardan kırılıyor) Nasıl bir cesaretle sorabildiniz adamın yüzüne bu soruyu?..

İletişim fakültesi 3. sınıf öğrencisi genç kız arkadaş "müthiş bir soru" sormuştu...

Soru sorarken o cesareti nereden bulduğumu genç bir gazeteci olarak merak ediyordu...

Salon soru boyunca kahkahalarla inlemişti...

Ne diyeceğimi merakla bekliyorlardı:

"Sana" dedim, "Bu soruyu hangi cesaret bana sorduruyorsa, bana da o cesaret sorduruyordu o soruyu..."

Salonda bir daha kahkaha koptu...

Ama dünya güzeli üniversiteli genç kız arkadaşım "alındığımı" zannetmişti...

Mikrofonu eline aldı "Ben size terbiyesizlik etmeyi düşünmemiştim Reha Bey..." dedi...

"Hayır" dedim, "Terbiyesizlik etmedin, tam gazeteci gibi sordun... Sendeki bu gazeteci ruhu bende olduğu için ben de öyle sormuştum... Bize bu soruları sorduran gazeteci olmanın cesaretidir..."

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları