Radikal'e internet medyası dokundurması

İnternet Medyası Derneği, sektörün sözcüsü olarak yakında büyük sürprizlere imza atacak...

GAZETECİLER.COM - Bugün Radikal'deki köşesinde Cüneyt Özdemir Mobil rakamlar dudak uçuklatıyor başlıklı yazısında çok çarpıcı bir veriye yer verdi.

BU HABER GAZETELERE KARALAR BAĞLATACAK

"Doğuş Grubu'nun yeni medya yöneticisi Yunus Halit Türe, uygulamalarını 400.000 kişinin cebine indirdiğini ve haberleri buradan takip ettiğini söyledi"
diyen Özdemir, bu sayıyı duyan gazetelerin karalar bağlayacağı müthiş bir rakam olduğunu yazdı.  

Doğuş Grubu'nun mobil haberlerin içeriğini NTV'nin haber merkezinden aldığını, halbuki yakında "NTV'nin haber içeriğini mobil içerik editörlerinden alacağını" ileri sürdü.

GAZETECİLİK YAKINDA AKS KAYMASI YAŞAYACAK

Özdemir'e göre Çok yakında gazetecilikte bir aks kayması yaşanabilir. Zaten haberlerin içeriğine baktığınızda konvansiyonel medyanın neredeyse yansının internet medyasının içeriğinden beslendiğini görüyorsunuz. Büyük grup yöneticilerinde küçük bir bakış açısı değişikliği yapıları da değiştirecektir.

RADİKAL'E İNTERNET MEDYASI DOKUNDURMASI

Özdemir ardından kendi gazetesine ilginç bir dokundurma yaptı ve İnternet Medyası Derneği'ni köşesine taşıdı:

"Bu arada internetten laf açılmışken sektörün saygınlığını kazanması, teknik ve ekonomik düzenlemelerin ihtiyaçlar doğrultusunda karşılanması ve özgürlüklerin korunması için internet medyası ayrıca örgütleniyor.

Gerçi radikal.com.tr henüz aramıza katılmadı, ama Habertürk, ntvmsnbc, intemethaber, gazeteport, t24, dipnot.tv gibi büyük ve etkin haber portalları aynı dernek çatısı altında buluştu. İnternet Medyası Derneği, sektörün sözcüsü olarak yakında büyük sürprizlere imza atacak.

Yazın bir kenara..."