Radikal'deki o iki ismin yüzü neden açık?

Daha önce yüzleri kapalı röportaj yaptıkları eroin bağımlısı sevgililer Özgür ve Özgür'ün bugün yüzü neden açık? Radikal o gerkeçeyi yazdı.

GAZETECİLER.COM - Son yıllarda okuduğum en çarpıcı hikâyeyi kaleme aldı Ezgi Başaran. Gazetecilik okullarında okutulması gereken ‘örnek bir vaka.’ Teknoloji karşısında gazeteciliğin ölümünü ilan edenlere en kestirme cevap: ‘İmkânsız aşktan doğan mucize…’

Bu övgü dolu satırlar, Radikal gazetesi genel yayın yönetmeni Eyüp Can'ın köşesinden. Eyüp Can, gazetesinin Pazar günkü manşetinde yer alan haberden övgüyle bahsederken, Hayatın dibine vurmuş iki eroinman sevgilinin beklenmedik bir hamilelik sonrası hayata tutunma çabasını haberleştiren Ezgi Başaran için çok güzel satırlar kaleme aldı.

Eyüp Can bugün haberin ikinci perdesinin müjdesini verirken, yani eroinin ağına düşmüş iki Özgür'ün Balıklı Rum Hastanesinde beraber tedavi edileceğini açıklarken bugün gazetede neden yüzlerinin açık olduğunu da yazdı.

iki Özgür’ün tek bir arzusu vardı:

“Acilen tedavi olmak istiyoruz, ikimizi de aynı anda kabul edecek bir merkez olsa… Bebeğimiz doğana kadar temizlensek…’’
Temizlenmek ne zormuş Allah’ım!

Allah’tan Sağlık Bakanlığı devreye girdi ve en önemlisi Balıklı Rum Hastanesi’nden iyi haber geldi: “Özgürler hemen gelsin, tedaviye başlayalım…”
Ertesi gün Hürriyet, Radikal’in haberini hiçbir komplekse kapılmadan 1. sayfasına taşıdı.

İlgi, alaka ve tedavi önerisi daha da arttı. Fakat çok önemli bir sorun vardı çünkü Ezgi haber çıktıktan sonra bir türlü iki Özgür’e ulaşamıyordu.
Ev yok, cep telefonu yok!

Geçici olarak kaldıkları bir arkadaşlarının evinden hafta sonu çıkmışlar bir daha da aramamışlar.

Öylesine kötü oldu ki bizim yazı işleri masası. Elden bir şey gelse başta Ezgi, Radikal’de herkes işi gücü bırakacak sokaklarda iki Özgür’ü arayacak.
Endişeli bekleyiş dün akşam saatlerine kadar sürdü.
Her yere haber bırakıldı…

İki Özgür Taksim’de ankesörlü bir telefondan aradığında bizim yazı işlerinin halini görmeliydiniz. Sevinç, gözyaşı…

‘Size bir mucize anlatacağım…’ diye başlatmıştı Ezgi ilk perdeyi… Yüzlerini kapatarak konuşmuştu iki Özgür’le…

Dün akşam Balıklı Rum Hastanesi’nde ikinci mucize gerçekleşti… Her ikisi de bir daha asla uyuşturucu ile kirlenmeme sözü verdi doğmamış çocuklarına…
Artık yüzlerini kapatma ihtiyacı duymuyor Özgürler…

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor