Radikal yazarından Gülen'e can yakan sorular!

Fethullah Gülen'in bir siyasetçiyi yatakta basılmaktan kurtardığını açıklaması Radikal yazarı Oral Çalışlar'ın çarpıcı soruları ile yeniden gündemde...

GAZETECİLER.COM
AKP-Cemaat savaşına gün aşırı yaptığı açıklamalar ile yönlendiren Fethullah Gülen'in son açıklamaları ilginç yankılar alıyor. Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Gülen'in ‘büyük zat’ diye tanımladığı bir siyasetçiyi bir kadınla basılmaktan kurtardığını anlattığı açıklamasını köşesinde masaya yatırdı.

Gülen'in açıklamasını detaylı bir şekilde inceleyen Çalışlar hayli çarpıcı sorular yöneltti. Bir cemaat liderinin böyle bir hikayede nasıl yer alabildiğini sorgulayan Çalışlar, açıklamadaki alt mesajlara dikkat çekti.

GÜLEN'İN MESAJINDAN NE SONUÇ ÇIKAR?

1- “Ben bugüne kadar o meseleyi kimseye açmadım” diyen Fethullah Hoca, o ‘büyük zat’a bir şeyleri hatırlatmış ve bir anlamda ona bir mesaj göndermiş olmuyor mu? Bu sözlerden “Elimde belgeler var, ona göre” diyenler, bu sonucu çıkaranlar kaçınılmaz şekilde olacaktır.

GECE YARISI BU HABERİ KİM VERİYOR?

2- Amerika’da yaşayan bir din adamına, ‘bir büyük zat’ın bir kadınla buluşmaya gitmesi haberini gece yarısı kim veriyor, vermek gereğini duyuyor? Bu ‘haberleşme’, anlatılan buluşmadan çok daha ilginç değil mi?

DİĞER HADİSELER NELER?

3- Hoca, “Bu mevzuda belki on tane hadise sayabilirim” derken neyi ima ediyor?

HOCA BAY-KAL'I DA KURTARSAYDI!

4- Tabii, konuşmaları yorumlayanlar, işi daha da genişletiyor, Deniz Baykal’ın ve MHP’li milletvekillerinin siyaset dışına itilmesine neden olan kasetleri gündeme getirerek imalarda bulunuyorlar. “Hoca keşke Deniz Bay-kal’ı da kurtarsaydı” yazıları yazılıyor.

AKP’YE MESAJ MI?

5- Kaset tartışmalarının sosyal medyada tavan yaptığı günlerde, ‘hükümet-cemaat gerilimi’nin tırmandığı koşullarda, Fethullah Hoca’nın bu öyküleri anlatmasının, ‘AK Parti’nin üst düzey yönetimine mesaj’ olarak algılanması kaçınılmaz değil mi?

OYUN ARTIK KURALSIZ

6- Fethullah Hoca’nın açıklamalarını kendi sesinden dinlerken insan üzülüyor. İki taraf arasındaki gerginlik, bizim beklediğimizden daha sert, çatışmalı, garip, hatta akıl ötesi boyutlara geçiyor sanki… Herkesin elindekini masaya koyduğu ve oyunun kuralsızlaştığı, hatta alıştığımız mantık normlarının terk edildiği bir zemindeyiz.

ORAL ÇALIŞLAR TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Salih Tuna: Ne yapmalı