Radikal yazarından Aydın Doğan iması!

"Oktay Bey'in istifasını isteyen güç, kimdir bilemem, bu yapıyı da değiştirecek mi? Değiştirmeli mi? Değiştirebilir mi ve nasıl? Asıl sorun budur!"

GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Tarhan Erdem Oktay Ekşi'nin yazısından ötürü istifa etmek zorunda kalmasını değerlendirdiği köşesinde çarpıcı bir iddiaya satır aralarında yer verdi.

Erdem, "1961'de tanıdığım, on-on beş yıldan beri de -kabul ederse- dost saydığım Oktay Bey'le siyasal olayları son yıllarda galiba farklı yorumladık." diyor ve geçen sene aralarında yaşanan gerilimli bir polemiği okurları ile paylaştı.

Erdem, "görüşünden bir milimetre oynaması söz konusu değildi. Veda yazısında da aynı şeyi söylüyordu." diye söz ettiği Ekşi'nin "hiçbir zaman 'beyefendi' tavrından uzaklaşmadığını" ancak kimi zaman herkes gibi ölçü kaçırdığı, abarttığı olmuş olabileceğini söyledi. Ardında Doğan Grubu içinden bir yazar olarak çok ilginç bir iddiayı satır arasına gizlemiş bir şekilde dile getirdi.

KİMSE PATRONU ZORLAMAMALI

"Karar okur ve patrona aittir" diyen Erdem, şöyle devam etti:

"Oktay Bey'in istifasını isteyen güç, kimdir bilemem, bu yapıyı da değiştirecek mi? Değiştirmeli mi? Değiştirebilir mi ve nasıl? Asıl sorun budur! Bence, bir kişiyle gazetenin karakteri değişmez; asıl kaynak ve güç okuyucudur, okuyucunun kararıyla gazete değişir, kararı okuyucu vermelidir. O, bir iki hataya, bir yazıya, bir habere bakmaz, genel gidişe bakar, uzun bir zaman dilimi içinde karar verir.

Yüz binlerce gazeteyi satanla alan arasında, her gün canlı bir ilişki vardır. Okuyucunun kararına patron muhataptır. Bu ilişkiye dışardan kimse karışmamalı; herkes okuyucunun kararını beklemeli, patronu zorlamamalıdır"

DOĞAN GRUBUNDAN  AYDIN DOĞAN İMASI

Tarhan Erdem köşesinde yer verdiği bu cümleler ile Ekşi'nin istifa etmediği, Aydın Doğan'ın direktifleri doğrultusunda kovulduğu iddiasını ima yoluyla bile olsa desteklemiş oldu.

Tarhan Erdem'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.