Radikal direnmelimiydi tartışması sürüyor!

Yıldırım Türker'in "kapımıza dayanan polislere hiçbir şekilde direniş göstermediğimiz, kıyameti koparmadığımız" ve "gazetecilik ruhunun bu ülkede tükenmeye yattığı" ifadeleri tartışılmaya devam ediliyor.

GAZETECİLER.COM  - Yıldırım Türker'in polisler İmamın Ordusunun taslağını silmeye geldiğinde Radikal'den neden kimse direnmedi? sorusu Radikal'de tartışılmaya devam ediliyoru.

Sırrı Süreyya Önder'in Radikal'de yazmaya yeni başladığı sırada "Radikal demek Yıldırım Türker demektir" diye tarif ettiği Yıldırım Türker'in sorusu ile başlayan tartışma bugün gazetenin nöbetçi genel yayın yönetmeni Çınar Oskay'ın köşesinde farklı bir boyutuyla sürdü.

"Pazartesi günkü yazısındaki. Yazıişlerindeki bazı arkadaşlar ona bozuldu. Cüneyt Özdemir, "uzaktan demokrat" olmakla suçladı. Koray Çalışkan ise sahip çıktı. Tartışma 'gazetecinin, entelektüelin tavrı ne olmalıdır' sorusunu hatırlamamıza vesile oldu."

(...) Cihangir’de yaşasa da, Yıldırım sürgündeki bir entelektüeldir. Ve bazılarımıza göre bu gazetenin ahlaki vicdanıdır. Söyledikleri bizi yaralayabilir. Bu, onun bizden birtakım ‘davranış standartları bekleme hakkını’ ortadan kaldırmaz."

Çınar Oskay
'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.