Prof. bağırınca Tezkan'ın ödü koptu

Habertürk'te anayasa yangını bitmek bilmiyor. Yiğit Bulut'un Sansürsüz'ü hayli şiddetli bir polemiğe sahne oldu. Mehmet Tezkan şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırdı.

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarındaki anayasa yangını bitmek bilmiyor. Ece Üner'in programında yaşanan yüksek tansiyonlu tartışmadan sonra Yiğit Bulut'un Sansürsüz'ü de hayli şiddetli bir polemiğe sahne oldu.

Avukat Engin Cinmen, Milliyet yazarı Mehmet Tezkan ile Prof. Yavuz Atar'ın katıldığı programda gündemdeki anayasa reformu tartışıldı. Atar, meclisteki görüşmelerde yeterli oyu alamayarak paketten düşen 8. maddenin akıbetini değerlendirirken meclisi eleştirdi. '1. turda evet dediği yasaya neden 2. turda hayır diyor, ikinci tur aslında yeni bir önerge olur diye yapılıyor' diyerek bazı milletvekillerini hedef alan Atar, basında yapılan kimi yorumlara atıfta bulundu. Mehmet Tezkan ise Atar'ın eleştirilerinden yola çıkarak, ikinci tur oylamanın da bir irade beyanı olduğunu ve herkesin istediği şekilde oy kullanabileceğini savunurken, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarını hatırlattı.

Tezkan'ın değerlendirmesini üstüne alınan Yavuz Atar beklenmedik bir tepki verince stüdyo bir anda gerildi. Yiğit Bulut'un ve diğer konukların da araya girmesine rağmen sakinleşmeyen Atar, Tezkan'a dönük suçlamalara devam etti. Ne olduğunu anlayamayan Milliyet yazarı şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırdı.



Yavuz Atar: Ben sizi okuyorum da ama çok ayıp ediyorsunuz. Hakaret ediyorsunuz. Gerçekten size yakıştıramıyorum. Burada da yaptığınız bu. Durup durup hakaret ediyorsunuz. Basın etiğinden söz ettik burada.

Mehmet Tezkan: Hayır hocam size söylemiyorum inanın.

Yiğit Bulut: Hocam size söylemiyor gerçekten.

Yavuz Atar: Hayır bana söylüyor.

Mehmet Tezkan: Hocam, Başbuğ nasıl medyayı suçladı ya, biz de bu milletvekillerini mi hain ilan edelim diyorum. Bakın bir bakan çıkıp söyledi bunu bugün. Adamın oy hakkı var ve 'hayır' diyor. Bundan doğal ne olabilir?