Posta yazarından atama krizine mizahi yorum

Posta gazetesi internet sitesinin yeni yazarı ünlü mizahçı Mert Ali Başarır, bugün köşesinde her zamanki üslubuyla atama krizi ve sonrasında yaşananları yorumladı.

Posta gazetesi internet sitesinin yeni yazarı ünlü mizahçı Mert Ali Başarır, bugün köşesinde her zamanki üslubuyla atama krizi ve sonrasında yaşananları yorumladı. Başarır, yazısının "Muhtar da, e-muhtar olmak ister" dediği bölümünde "Tabii asker olsun, sivil olsun herkesin gönlünde, bir üst makama gelmek, en tepeye çıkmak yatar. Onca yıl emek verdiğin kurumda yükselmek arzusu, 'kifayetsiz muhteris' değilsen, en büyük motivasyon kaynağı olur. Aksi takdirde bu 'hiyerarşik tırmanma ihtirası' insanı yer bitirir." diyor ve şöyle devam ediyor:

"Gazeteye yeni başlayan bir muhabir, bir gün genel yayın yönetmeni olabilmenin hayaliyle yaşar. Fakültede, doçent, önce profesör olmayı ister, sonra bölüm başkanı, dekan, rektör merdivenlerini saymaya başlar.

Hâkim, mahkeme reisi olmayı, doktor başhekimliğe yükselmeyi kafasından geçirir. Askeri hiyerarşide istasyonlar, o kadar fazladır ki, bitmez, tükenmez.

Daha kendi halinde istekler de vardır. Kiracı, ev sahibi olmayı, kapıcı, yöneticiliğe terfii, bakkal, market açmayı, hayat kadını, genelev patroniçesi statüsüne kavuşmayı hedefler. İşçi, sendika ağalığına geçişin, savcı, 'özel yetkili' payesinin, ihtiyar heyeti, muhtar olmanın, muhtar, 'e-muhtar' diye anılmanın, bakan, başbakan koltuğuna oturmanın, başbakan, cumhurbaşkanlığına çıkışın yollarını gözler. Tabii bu görevlerde yıllanmak söz konusu değil. Günü gelince general de olsan, makamı devredeceksin.

Başarır
'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları