PKK'daki değişimin kodlarını yazdı

Sözü fazla uzatmadan ya da basite indirgeyerek şöyle denebilir: Kandil’de görev değişimi oldu; Murat Karayılan’ın yerine Cemil Bayık geldi PKK’nın tepesine...

GAZETECİLER.COM -

Sözü fazla uzatmadan ya da basite indirgeyerek şöyle denebilir:

Kandil’de görev değişimi oldu; Murat Karayılan’ın yerine Cemil Bayık geldi PKK’nın tepesine...

Devamı şöyle gelebilir:

Murat Karayılan üç dönemdir KCK Yürütme Konseyi Başkanı’ydı. Tüzük uyarınca en çok iki dönem yapılan bu görev, Karayılan için -tabii Öcalan’ın onayıyla- istisnai olarak uzatılmıştı. Bu istisnai durumu da, Murat Karayılan Kandil’deki görüşmelerimizden birinde bana söylemişti.

Örgütün 30 Haziran-5 Temmuz günleri arasındaki genel kurulunda alınan bir başka kararla, KCK’da Karayılan sonrası eş başkanlık sistemine geçilmiş.

Cemil Bayık’la birlikte eş başkanlığa seçilen Dersimli Bese Hozat’ın 20 yıldır dağda olduğu, yine gerilla olan bir kız kardeşini dağda yitirdiği ve örgütün genç kuşağından olduğu belirtiliyor.

Gelen bazı haberler öyle ki, Murat Karayılan yine altı üyeden oluşan KCK Yürütme Konseyi'nde üye olarak kalırken, aynı zamanda daha önce yaptığı bir görevi devralıyor ve PKK’nın askeri kolu olan HPG’nin başına geçiyor.
(...) 


Usta gazeteci Hasan Cemal Milliyet gazetesinden, Çözüm Sürecinde Başbakan'ın tutumuna yönelik sert eleştiriler dile getirdiği için patronaj kararı ile kovulduktan sonra internet medyasında kendisine yer bulmuş ve T24 sitesinde yazmaya başlamıştı. Mililyet'ten yollandıktan sonra ilk yaptığı şey Kandil'e gitmek ve Murat Karayılan ile röportaj yapmak oldu. Ardından çekilme kararı alan PKK militanları ile Türkiye sınırını geçti ve hem gerillalarla hem de PKK'nın üst düzey yönetimindeki pek çok isimle uzun soluklu röportajlar yaptı. 

Hasan Cemal son dönemde çok yakından takip ettiği çözüm sürecini konunun en önemli aktörleriyle yaptığı röportajlarla okurlarına, Türkiye kamuoyuna duyurdu. Dün açıklanan PKK'nın üst düzey yönetimindeki değişiklikleri de, o isimlerin hepsiyle kısa süre önce yaptığı röportajlar sayesinde çok rahat analiz edebilme imkanına kavuştu. Yukarıdaki satırlar da işte o analizden.

Hasan Cemal'in bugün T24'te kaleme aldığı PKK yönetimindeki değişim üzerine notlar ve kendi sözleriyle Cemil Bayık başlıklı uzun ama önemli yazısının tamamını da buradan okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın