PKK hangi gazeteyi neden tehdit etti?

Erdoğan, medya buluşmasında "Önemli bir gazetemizi Van'da tehdit ettiler" demişti. Peki o gazete hangisiydi?

GAZETECİLER.COM
Erdoğan, medya buluşmasında "Önemli bir gazetemizi Van'da tehdit ettiler" demişti. Peki o gazete hangisiydi? Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, o gazetenin Sabah olduğunu açıkladı. Anlaşılan olay Başbakan'ın aktardığından daha ciddi boyutlarda.


Sabah'ta yayınlanan ve Hakkari'de 9 sivilin öldüğü mayınlamanın PKK'ya mal edildiği haberler nedeniyle örgütün gazeteyi bölgede çalışamaz hale getirdiğini söyleyen Şafak, çalışanların hayli zor durumda kaldıklarını açıkladı.

İşte bugünkü yazısı:

Geçitli'de son nokta

Başbakan Erdoğan önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, ardından da Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle kahvaltılı sohbette yaptığı konuşmalarda, Doğu ve Güneydoğu'da bir gazeteyi hedef alan tehditlerden söz etti:

"Demokrasi süreçlerini sabote etmeye çalışan mihraklar boş durmuyor. Önemli bir gazetemize Van'da tehditler savuruyorlar, 'Bu gazeteyi burada dağıtmayacaksınız' diye. Bu demokrasi mi? Silahla mı gösteriyorsunuz?"

Erdoğan'ın sözünü ettiği gazete, SABAH.

Evet, neredeyse iki haftadır Doğu ve Güneydoğu illerinde bayiler SABAH'ı dağıtmamaları, satmamaları için tehdit ediliyor.

Yazının tamamı için