Petek Dinçöz ve Seda habercilik yaptı, TRT baktı!..

Petek Dinçöz, Seda Syan ve Alişan muhabirlik yaptı. TRT göbek attırdı. TRT'nin bu hatası Aykut Işıklar'ın gözünden kaçmadı!..

Hollanda'da düşen THY uçağını bilyeniniz yok sanırım. İşte o acı olay olduğunda Aykut Işıklar da TV kanlalrını gezdi. Kim ne veriyor diye... Petek Dinçöz uçak kazasını duyuran ilk TV'ci oldu. Seda Sayan ise Hollanda ile canlı telefon bağlantısı yaparak üzerine düşen görevi layıkıyla yaptı. Alişan ise biirnci sınıf bir TV muhabiri olmuştu ve Çağla'yla beraber muhabirlik yaptılar... Aykut Işılar kumdandaya bastı ve TRT.. TRT ne mi yapıyodu dersiniz? Böbek attırıyordu... Yani kısaca sabah programlarının sunucuları muhabirlik yaparken dünyanın her yerinde muhabir ve kamerası olan TRT göbek attırıyordu. Eee TRT böyle bir hata yapınca Aykut Işıklar'da yazmaktan geri kalmadı...

(***)

İşte tam bu sırada... Dünyanın her yerinde muhabir ve kamerası olan TRT ne yapıyordu? Başta TRT Genel Müdürü olmak üzere, bütün müdürler lütfen o dakikalara baksınlar... Günbegün programının her geçen gün biraz daha artistleşen sunucusu konuklarına göbek attırıyordu. Çünkü TRT uzun süre 'mecburi iniş oldu, ölü yok' haberinde ısrar etti. Bütün dünya Amsterdam'dan canlı yayına başlamıştı, TRT hâlâ güzel sunucusunun vıdı vıdı konuşmalarını dinliyordu. Bekledim akşam haberlerinde hatasını nasıl telafi edecek TRT diye? Nerdeeee... Sanki 'büyüklere masal' programı. Bir senaryo yazılmış, anlamlı bir seslendirme, kısaca komedi... Haberi çatır çatır atlamış, bilgisayar şovları ile resmen Türk halkınla kafa buluyor koskoca TRT Haber Dairesi...

Oysa ben dün sabah TRT hakkında çok başka şeyler düşünüyordum. İçinde ne kadar 'hin'lik olsa da iyiye yorumluyordum. Hatta teşekkür etmeyi düşünüyordum. Hürriyet'in Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök'ün kızı ve damadına kucak açtıkları için... Özkök, kızı ve damadının neler çektiklerini yazmış ama TRT 1'de dün akşam ekrana gelen M.A.T'tan hiç söz etmemişti.

AKP'nin, Başbakan'ın borazanı olarak suçlanıp, her Allah'ın günü yerden yere vurulan, yaptığı hiçbir güzellik görülmeyen TRT'nin, Özkök'ün kızına ve damadına dizi çektirmesi hoşuma gitmişti. 'Demek ki kin gütmüyor, küçük hesap yapmıyor. Aferin TRT' demiştim. Ama Hollanda'daki uçak kazası her şeyi bozdu.

Dün baktım M.A.T dizisi Doğan Grubu dışında yer alan tek program haberi idi. Hürriyet'in TV sayfasında TRT'nin dizisi, kolay iş değil. Bakalım arkadaşlar önümüzdeki hafta 'Bırakın ya bu TRT'yi' deyip atacaklar mı? Veya M. A.T bitene dek TRT'ye dokunabilecekler mi?