Penguenciler, geziciler, çakma demokratlar neredesiniz?

Telekulak skandalının merkez medyada yer bulmamasının sebeplerini sorgulayan Cem Küçük "Penguenciler, geziciler, çakma demokratlar neredesiniz?..." diye sordu.

GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük, cemaatin binlerce kişiyi dinlediği iddiasına dayanan "telekulak skandalı"nın medyada bulduğu karşılığı sorguladığı yazısında ana akım medyayı topa tuttu.

PENGUENCİLER GEZİCİLER NEREDESİNİZ?

Medyada geniş bir kesimin cemaat tarafından tutuklannmaı endişesi nedeniyle AKP cemaat kavgasında "paralel yapı"dan yana tavır aldığını savunan Cem Küçük, Doğan Grubu, Demirören Grubu ve Ciner Grubu'nu hedef aldı. Özellikle Radikal başta olmak üzere Doğan Grubu'nun tlekulak skandalı karşısında üç maymunu oynadığını kaydeden Küçük "Penguenciler, geziciler, çakma demokratlar neredesiniz?..." diye sordu.

İşte Küçük'ün yazısındaki ilgili bölüm:

HÜRRİYET HABERİ NEDEN GÖRMEDİ?

Gelelim işin medya kısmına. Aydın Doğan medyası ve amiral gemisi Hürriyet dün bu dinleme skandalını internet sitesinde görmedi. Sadece Fethullah Gülen ve adı geçen savcıların açıklamasına yer verdi. Hatta Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamasını önce girdi, sonra çıkardı. Niçin? Çünkü Aydın Doğan'ın yargıda dosyaları var ve biliyor ki o savcılar ipini hemen çekebilir.

AYDIN DOĞAN'IN KADERİ YARGIÇ VE İMAMLARIN ELİNDE

Aydın Doğan kaderinin yargıçların ve imamların elinde olduğunu biliyor. O yüzden ağzını açamıyor. Gazetelerinde yazan ve paralel yapının odatv davasıyla hizaya getirdiği yazarları da değirmene su taşıyor. Ama artık güneş balçıkla sıvanmaz. Gezi'de penguen belgeseli yayınladılar diye kıyamet koparan özgürlükçü, sözde demokrat yazarlar nerede? Sizleri bile dinlemişler. Niçin ağzınızı açıp bu paralel yapıya tek laf etmiyorsunuz? Bu hukuksuz dinlemeleri eleştirmiyorsunuz?

DEMİRÖRENLER'İN AVM DOSYASI YARGIDA

Peki ya Milliyet ve Vatan gazeteleri niçin bu haberleri sitelerinde görmediler? Hatırlarsanız Taraf gazetesi geçmişte Erdoğan Demirören'in bir cinayete karıştığını haber yapmıştı. Paralel yapı Demirören'i kafeslemek için her yolu denedi. Öte yandan iddialara göre Demirören'ler Beyoğlu'ndaki AVM yüzünden mahkemelik durumda. Buradan haklarında çıkacak bir olumsuz karar Demirören'leri zora sokabilir. Demirörenlerin daha cesur olmaları lazım.

MEDYA PATRONLARI TAPELERDEN İYİCE KORKTU

Emniyet yargı cuntası yıllardır herkesi dinlemiş. İşadamları ve medya patronlarını da dinledi. Başbakan iki gün önce Afyon'da, 'Herkesi tapelerle korkutuyorlar ama biz korkmayız' demişti. Belli ki medya patronları da iyice korkmuşlar. Şimdi bu medya patronlarına telekulak skandalını görme diyen hükümet mi? Aynı şey Ciner grubu için de geçerli. Telekulak skandalını görmüyorlar, yok sayıyorlar. Nerede ifade ve haber alma özgürlüğü?

MEDYADA "CEMAATE VURURSAM TUTUKLANAIRIM" KORKUSU

Memduh Bayraktaroğlu daha önce yazmış ama o yazıyı silmişti. O yazısının bir yerinde Kadri Gürsel'in şöyle dediğini yazıyordu: 'Eğer hükümete vurursam en fazla işimi kaybederim, yüklü tazminatımı alırım ve kahraman olurum. Ama cemaate çakarsam Nedim gibi tutuklanırım. Hayatım mahvolur.' Bu yazılanları yalanlamadı Kadri Gürsel. Medyanın hali budur. Neyin ne olduğunu bilirler ama korkarlar. Esas korktukları da paralel yapıdır. Çünkü tutuklanma onlar için ölüm demek. Paralel yapı, emniyet –yargı cuntasını iyi bilirler ama hükümeti eleştirmek onlar için daha kolay. Ne de olsa Gürsel'in dediği gibi: Hükümeti eleştirseler, sorun yok ama cemaati eleştirseler zindanlara gitme ihtimali var.

VAH ZAVALLI MEDYAM!

Vah zavallı medyam. Bugün Hürriyet, Milliyet, Vatan, Habertürk sizce hükümetten mi korkuyorlar yoksa paralel yapıdan mı? İnanın çok yazık. 7 bin, belki 40 bin kişi dinlenmiş. Ortada bir rezalet var ama bir kısım medyada tık yok. Bu ne korku. Gezi'de haberler verilmiyor diye kıyamet koparıyordunuz, şimdi ne değişti? Yoksa sizin özgürlüğünüz size dokunulunca mı geçerli oluyor?

NE DİYEYİM BEN SİZE? İNSAN BUNU YAZARKEN UTANIR!

Bir de beraber dinlemişler diye haber yapanlar var. Özellikle Radikal bunu yapıyor. Yani hükümet kendisini paralel yapıya dinletmiş öyle mi? Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı, Numan Kurtulmuş ve ailesini hükümet dinletmiş? Selam Terör Örgütü'nü hükümet uydurmuş. O yüzden hükümet en yakınındakileri bile dinlemeye dahil etmiş. Ne diyeyim ben size? İnsan bunu yazarken utanır.

RADİKAL PARALEL YAPININ UZANTISI GİBİ ÇALIŞIYOR

İlla hükümete kusur bulunacak ya, işin içine hükümeti de katmaya çalışıyorlar. Başından beri yazdım ve hep haklı çıktım. Radikal gazetesi paralel yapının uzantısı gibi çalışıyor. Paralel yapı aleyhine tek haber çıkmıyor. Ama tır haberleri dahil Türkiye aleyhine çıkacak her haber, Türkiye'yi El-Kaide'ye yardım eden ülke konumuna koyacak haberler manşetlerden yer buluyor.

CEM KÜÇÜK YAZILARI


İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Salih Tuna: Ne yapmalı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru