Pelin Batu köşesine ne ad verdi?

Milliyet'teki ilk yazısında köşesinin adını neden tercih ettiğini açıklayan Pelin Batu bakın ilk gün neler yazdı?

GAZETECİLER.COM -  Milliyet'in yeni köşe yazarı Pelin Batu bugün ilk yazısını kaleme aldı.

Batu'nun Milliyet'teki köşesinin adı Revnak. Batu ilk yazısında köşesine neden bu adı verdiğini de yazısının altına düştüğü bir notta açıkladı:

"Revnak kelimesini bilmeyip anlamını merak edenler için peşinen söyleyim, parlaklık, tazelik, taravet ve safa anlamlarına geliyor. Taze köşenin çok renkliliğine uyar diye düşündüm. Ayrıca, kurulmuş ilk kadın tasavvuf topluğu ve halk arasında 'Atatürk rakısı' olarak bilinen, üstte kalan buz gibi opalin kısmını içme üslubu."

Batu Korku edebiyatı başlıklı bugünkü ilk yazısında ise şöyle dedi:

"Kendini ifade edebilme şansı büyük ferahlık ve katarsis, yazı yazmak kesif bir haz... Eee, hal böyle olunca, köşemde şarkılarımı şakıyacağım, dertlerimi paylaşıp, olup biteni biraz da olsa sorgulama/sargılama şansına erişeceğim diye mırıldanırken bir de ne göreyim? Evde tuhaf bir matem havası, korku ile gark olmuş sedalar. Annemden 'kızım, ne olursun politik olma' nasihatleri, pek sevgili hocalarımdan 'aman kızım dikkat' uyarısı. Anlayacağınız, herkeste bir korku, herkeste bir sual. Sevineyim mi, üzüleyim mi bilemeden, işte böyle başlıyorum bu maceraya."