Partili gazetecilik olur mu?

Bir partiden aday olup gazeteciliğe dönmüş bir gazetecinin bağımsızlığı kalır mı?

GAZETECİLER.COM - Her seçimde aynı manzarayı görmeye alıştık. Gazeteciler, milletvekili olmak isteyen meslekler arasında ön sıralarda yer alıyor; çok sayıda medya mensubu milletvekili adayı olmak için partilerin kapısını çalıyor. Bu gazetecilerin çok azı milletvekili olma amacına nail olabiliyor. Bir kısmı aday olamadan eleniyor. Bir kısmı da aday olsa da seçilemiyor.

Bu satırlar Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici'ye ait.

ACABA ADAY GAZETECİ BEĞENİ KAZANMAK İÇİN NE YAPTI?

"Doğrusunu söylemek gerekirse, bir gazetecinin milletvekili adayı olduğunu duyduğumda hemen okurları aklıma geliyor."
diyen Bildirici  "O gazetecinin o güne kadar yazıp çizdiklerini hatırlamaya çalışıyorum. Acaba "aday gazeteci", o partinin beğenisini kazanmak için o güne kadar özel çaba harcadı mı kuşkusuna kapılıyorum"  diye yazdı.

BİR DE GERİ DÖNME MESELESİ VAR

"Bir de milletvekili seçilemeyen gazetecilerin geri dönmesi sorunu var. Daha önemlisi de bu galiba" diyen Bildirici, şu soruları sormayı da ihmal etmedi:

Çünkü partililik, gazeteciliğin ruhuna aykırıdır. Bir partiden aday olup gazeteciliğe dönmüş bir gazetecinin bağımsızlığı kalır mı? İster muhabir olsun, isterse yazar ya da çizer, aday olduğu partiyle ve öbür partilerle ilişkilerinde mesafeyi nasıl koruyacaktır? Okurlar, onun yazdıklarını tarafsız bir gazetecinin haberi, yazısı, analizi vb. olarak mı algılayacaktır; yoksa "eski" partisinin gözüyle yazılmış bir metin olarak mı? Bu sorulara olumlu yanıt vermek öyle kolay değil.

"Bunları kimseyi eleştirmek için yazmıyorum" diyen Bildirci, yazısını şöyle tamamladı:  Sadece yıllardır sürüp giden bir yanlışa işaret etmek istiyorum. Yanlışlara alışmamalıyız. Alışmak beter bir durumdur, refleksleri öldürür...

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor