'Pabucumun liberalleri, pabucumun demokratları'

Sansürün altyapı maliyeti sansür istemeyenlerin üzerine yıkılıyor demokrat ve liberal geçinenler sus pus... Pabucumun liberalleri, pabucumun demokratları...

GAZETECİLER.COM - BTK'nın internete sansür getirecek diye eleştirilen filtre uygulamasının ertelenmesi sonrasında medyadaki suskunluk, Akşam yazarı Yurtsan Atakan'ın sinirlerini bozdu. 

İnternet sansürü ve pabucumun demokratı yazarlar başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan Yurtsan Atakan, Emre Aköz, Mehmet Barlas, Engin Ardıç gibi liberal yazarlara yüklendi ve köşesinde şöyle yazdı:

BTK bir açıklama yaparak kendi taktıkları Güvenli İnternet adıyla, İnternet sansürünün 22 Ağustos'tan 22 Kasım'a ertelediklerini ve ilgili yönetmeliği de STK'lardan gelen görüşlerin hepsine uygun olarak değiştirdiklerini duyurdu. Yeni yönetmelikte uygulamayı sansür olmaktan çıkartacak pek bir değişiklik yapılmamıştı oysa.
(...)  
Açıklamanın ardından medya ve köşe yazarlarına bakıyorum da, üzerine ölü toprağı serpilmiş süt dökmüş kedinin önündeki dut yemiş bülbülden bile sessizler.

Hani nerede o demokratım, liberalim diye kasım kasım kasılan sivil köşe generalleri? Nerede kaldı Emre Aköz'ün demokratlığı, Mehmet Barlas'ın liberalliği, Engin Ardıç'ın liberal-demokratlığı?

İnternet'e resmen devlet sansürü getiriliyor, serbest pazarı ilgilendiren filtreleme ürünü devletleştiriliyor, sansürün altyapı maliyeti sansür istemeyenlerin üzerine yıkılıyor demokrat ve liberal geçinenler sus pus... Pabucumun liberalleri, pabucumun demokratları...
Medyadan ses çıkmadığı gibi koltuk sevdalısı STK'lardan da ses yok
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor