Özkök'ün bıyığını kesmesi işe yaradı mı?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl tepe yöneticiliğini yaptığı gazetesinin başındayken yaptığı şekilsel değişikliğin işe yaramadığı görüşünde.

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptı. Öncesindeki Ankara Temsilciliği de düşünülünce son çeyrek asırdır Türk basının en büyük gazetelerinden birinin dümenini elinde tuttuğu söylenebilir. Peki bu sürede yaptığı şekilsel değişiklikler medyanın yapısını değiştirebildi mi?

"Yıllarca medya yöneticiliği yaptım. Her yerde medyanın önümüzdeki 15 yılda büyük Ölçüde bir "kadın çalışan sektörü" olacağını anlatıyorum." diyen Özkök, bıyığını kesmesinin pek bir işe yaramadığını düşünüyor. Köşesinde kadınların şirket yönetimindeki rolünü ele alan Özkök şöyle yazdı:

"Kadınların en hızla yükselebildiği 100 şirket arasında bir tek gazete veya televizyon yok... Onu bırakın reklam şirketi de yok.

GAZETECİLİK HALA BIYIKLI BİR MESLEK

Anlayacağınız gazetecilik hâlâ "bıyıklı" bir meslek olmaya devam ediyormuş. Demek ki, bundan 17 yıl önce bıyıklarımı kesmemin hiçbir etkisi olmamış." diyen Özkök kısa bir süre önce eski kemik çerçeveli gözlüğünü çekmecesinden çıkarmış ve yeniden takmıştı.

Yakında Özkök'ü yeniden bıyık bırakmış olarak görürsek hiç de şaşırmamamız gerekiyor.