Özkök'ten sarsıcı bir günah kitabı!

"Ertuğrul Özkök yine çıldırdı: Bu kez yedi büyük günah işledi: Yüz yıllık yedi çam devirdi, yedi put kırdı, Türkiye'nin en bam tellerinden yedisine fena halde bastı!"

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Ertuğrul Özkök, Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılıp nehir kıyısına çekildiği günden beri çok farklı şeyler yapmaya başladı. Önce bir öykü kitabı kaleme aldı. Tuhaf adını verdiği kitap çok satanlar listesine girdi ama Özkök'ü öykücü yapmaya yetmedi.

Özkök şimdi çok farklı bir kitaba daha imza attı. İsmi "Yedi Büyük Günah" olan kitap Doğan Kitap'tan yayınlandı ancak henüz kitapçı raflarındaki yerini almadı.

BU KİTAP ZİHİNSEL PROVAKASYON KOKUYOR

Mayıs ayının 7. günü piyasaya çıkacak olan kitap kelimenin tam anlamıyla zihinsel provakasyon kokuyor.

Tanıtım bülteninde "aykırı bir gazetecilik çalışması" deniliyor kitap için ama aslında gerçekleşmesi Türkiye'yi derinden sarsacak 7 olayla ilgili gelecek projeksiyonları yapmış Özkök.

LEZBİYEN CUMHURBAŞKANI, BAĞIMSIZ İZMİR

Ne demeye çalıştığımızı tam olarak anlatmak için Özkök'ün 7 büyük günah diye sıraladığı o olayların ne olduğunu açıklayalım en iyisi: Örneğin "Ayasofya Ortodoksların ibadetine açılsa..." dedi Özkök... Uzun uzun bunun ayrıntılarını yazdı. Mesela "Lezbiyen bir cumhurbaşkanı adayımız olsa..." dedi. Cinselliğin toplumda ne kadar ilgi çektiğini bilen bir yazar olarak bunun olabileceğini, olursa neler yaşancağını yazdı. Sadece bunlar da değil; "Gürcistan ve Ermenistan Türkiye'ye katılırısa" neler olacağını da yazdı. "İzmir bağımsızlık ister de Türkiye'den ayrılırsa" neler olacağını da... Fenerbahçe'yi de unutmadı. "1907'de kurulan spor kulübünü bir Ermeni şirket satın alırsa" neler olabileceğini de anlattı kitabında.

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Yedi Büyük Günah bir aykırı gazetecilik çalışması değil aslında. "Cumhuriyet'in 100. yılına programlanmış", 21. yüzyıl için bir demokrasi provokasyonu...

Tanıtım metninde "Ertuğrul Özkök yine çıldırdı: Bu kez yedi büyük günah işledi: Yüz yıllık yedi çam devirdi, yedi put kırdı, Türkiye'nin en bam tellerinden yedisine fena halde bastı!" denmesi boşuna değil yani.

Bakalım 7 mayıs günü piyasaya çıkınca hakettiği ilgiyi görecek mi okurdan, Özkök'ün beklediği zihinsel provakasyon gerçekleşecek mi?