Özkök'e göre Ahmet Hakan sonuna kadar haklı

Bizim adalet sistemimiz, hâkimlere bu soruyu artık soramayacak. Ama hiç olmazsa vicdanlarına sorulmayacak mı bu sorular? Aradan yıllar geçse bile o sorular sorulmaya devam etmeyecek mi?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugün köşesinde Oda TV iddianamesini yorumladı. Ancak ilginç olan, yorumunu kendi gazetesinden Ahmet Hakan'ın tezlerine dayandırmasıydı. Ahmet Hakan sonuna kadar haklı başlıklı yazısında şöyle yazdı Özkök:

"Ahmet Hakan haklı... "Yalçın Küçük’ün” 1 numaralı sanık olduğu bir davaya inanmak güç... Çoğumuz hakkında epey şey yazdı; kurmadık komplo teorisi, takmadık lakap bırakmadı. Ama aradan geçen yıllar ve bu yaşta karşılaştığı şu muamele bende artık onunla ilgili şu kesin duyguyu bıraktı:

“Yalçın Küçük, gittikçe küçülen şu dünyamızın renklerinden biridir...”

Ama mesele, sadece bizim küçük dünyamızdan, şahsi duygularımızdan ibaret değil.

Geride koskoca bir “adalet” var...

İşte o her gün öyle yaralar almaya başladı ki; “Şu Yalçın Küçük” meselesine başka açılardan da bakmalıyız.

* * *

“Yalçın Küçük”, “Soner Yalçın”, “Ahmet Şık” ve “Nedim Şener”in sanık olarak yargılandığı davanın iddianamesine bakınca, son zamanlarda  kafama takılan soru giderek büyüyor.

Bu insanların bir bölümü, sadece “üçüncü” kişilerin evlerinde bulunan birtakım “belgelerle”, “itirafçı” niteliğindeki gizli tanık ifadeleriyle sağlamlığı çok şüphe götürür birtakım “delillerle” yargılanıyorlar.

Lehte delillerin dosyaya konmadığı birçok durumla karşılaştık. Yargılanabilirler... Hiçbirimizin itirazı olamaz. Ama bu insanların bir bölümü 3 yıla yakın bir süredir içerde ve hâlâ neyle suçlandıklarını tam olarak bilmiyorlar. Eminim benim kafama takılan şu soru, savcıların olmasa bile, hâkimlerin de kafasını kurcalamaya başlamıştır:

“Bu insanlar içinde suçsuz olanlar varsa onları nasıl beraat ettireceğiz...”

Sormazlar mı?

“Boşu boşuna niye bu kadar yatırdınız?”

* * *

Bizim adalet sistemimiz, hâkimlere bu soruyu artık soramayacak. Ama hiç olmazsa vicdanlarına sorulmayacak mı bu sorular? Aradan yıllar geçse bile o sorular sorulmaya devam etmeyecek mi?

Belki de sırf bu sorulara muhatap olmamak için, suçsuz insanlara en az 6-7 yıl hapis cezaları vermek zorunda hissedebilirler.


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor