Özkök: Yayın müdürüyken o yazıyı yazamazdım!

Özkök, NTV'ye "Eğer Hürriyet'in başında olsaydım 'Kürtlerle birlikte yaşamak zorunda mıyız' yazısını kaleme alamazdım" dedi.

Ertuğrul Özkök, NTV'ye kitabı "Tuhaf" için verdiği röportajda yaşamına dair anılara da yer verdi. "Hayatımda travmatik 2-3 olay var" diyen Özkök, iki tane bombalı saldırıdan nasıl kurtulduğunu anlattı. "Eğer Hürriyet'in başında olsaydım 'Kürtlerle birlikte yaşamak zorunda mıyız' yazısını kaleme alamazdım" dedi.

Ertuğrul Özkök'ün NTV'den Neslihan Akdaş'a verdiği röportajdan öne çıkan başlıklar: 


"Herkes benim ilk hikayemi çok beğendi yani benim bileğime yazıdığım alınyazısı hikayesi. Çünkü alınyazısı hepimizin üstünde düşündüğü bir kavram. İnansak da inanmasak da, ya dna olarak bir alın yazısı ya da inançsal ilahi bir alın yazısına inanıyoruz."

"Benim hayatımda çok travmatik 2-3 olay oldu.. iki defa bombadan kurtuldum. Benim arabam yukarı çıkarken bir mezarlığa tören vardı kaydı arabam ve iki dakika geç girdim mezarlığa konuşma yapacağım yerde konuşma yapacağım tam o saatte bomba patladı. Ben gecikmeseydim ne Oktay Ekşi, ne Doğan Hızlan, ne Hürriyet'in üst kademesi hayatta olacaktı yani çok travmatik bir olay. iki dakika yalnızca.
Bundan bir hafta sonra Ankara'da çalıştığım büromda bomba patladı. Bürom dümdüz oldu ondan 5 dakika önce bir arkadaşım beni Hilton Oteli'nde bir konuda gazeteye gelmek istemedi otele çağırdı döndüğümde dümdüz olmuştu odam."

"Bırakmak istediğim tek bir iz var benim, bu adam insanları yaşamaya tahrik etti desinler istiyorum; o pravokatördü densin istiyorum. O iflah olmaz bir provakatördü."

"Şimdi üzerimde taşıdığım yük değil, titirlerdi görevlerdi ve keyifle taşıdım onları ve her insana nasip olmayacak şeylerdi onlar çok bundan keyifte aldım Hürriyet'in genel yayın yönetmeni olarak ama bu olmadığı zaman daha rahat yazıyorum daha rahat konuşuyorum. Eğer Hürriyet7in başında olsaydım "Kürtlerle illa bir arada yaşamak zorunda mıyız" diye yazamazdım..."

"Türkiye'nin beyin loblarını sarsacak bir kitap yazmak istiyorum. Türkiye'nin biraz kafasını bozacak sarsacak bir kitap yazmak istiyorum ve onu da 6 ayda bitirmek istiyorum."

HABERİN VİDEOSU İÇİN:

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları