Özkök, Taşgetiren'e sordu: 'Karşı mahalle ‘hainler’ listesini yırtıp atar mı'

"Ama şunu da sormadan edemedim. Kadim dost olmayıp da, “hain” damgası vurulan, öteki mahallelerin çocukları ne olacak..."

GAZETECİLER.COM -

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bir kaç gündür patronlarına seslendiği Star gazetesinin başyazarı Ahmet Taşgetiren'in dünkü yazısını köşesine taşıdı.

Taşgetiren'in “Derim ki kadim dostlarını çağırsa Sayın Cumhurbaşkanı, birlikte geçmişteki zor günler yâd edilse ve sonunda ‘hainler listesi’ni ateşe atıp yaksa..." şeklindeki yorumunu beğendiğinin altını çizen Özkök, Taşgetiren'e ve onun aracılığı ile hükümete ilginç bir de soru sordu:

"Ama şunu da sormadan edemedim. Kadim dost olmayıp da, “hain” damgası vurulan, öteki mahallelerin çocukları ne olacak..."

İşte Özkök'ün yazısından dikkat çeken bir bölüm:

AHMET Taşgetiren’in dün Star gazetesindeki yazısının başlığını görünce “Eyvah” dedim...

Başlık “Hainler”di...

Yeni bir kıyım listesi mi geliyor diye düşündüm.

Meğer tam aksiymiş.

“Derim ki kadim dostlarını çağırsa Sayın Cumhurbaşkanı, birlikte geçmişteki zor günler yâd edilse ve sonunda ‘hainler listesi’ni ateşe atıp yaksa... Eminim herkes yeniden doğmuş gibi olacak.”

Hoşuma gitti. Ama şunu da sormadan edemedim. Kadim dost olmayıp da, “hain” damgası vurulan, öteki mahallelerin çocukları ne olacak...

O listeler de ateşe atılsa daha güzel bir Türkiye olmaz mı...

Ertuğrul Özkök'ün yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.