Özgür Mumcu Barış Makinesi ile geliyor!

Gazeteci Özgür Mumcu'nun ilk romanı "Barış Makinesi" bu ay April Yayınları'ndan çıkıyor. Neslihan Odabaş Baykut'un "Bütünlük Yolunda-Akışta Uçmak", Meltem Öksüm'ün "Düğün Rehberim" ve Kaan Elbingil'in "Zihni Sinir" adlı kitapları

GAZETECİLER.COM - SAYIM ÇINAR-
KÜLTÜR TARAFI sayimcinar@gmail.com

Gazeteci Özgür Mumcu'nun ilk romanı "Barış Makinesi" bu ay April Yayınları'ndan çıkıyor. Neslihan Odabaş Baykut'un "Bütünlük Yolunda-Akışta Uçmak", Meltem Öksüm'ün "Düğün Rehberim" ve Kaan Elbingil'in "Zihni Sinir" adlı kitapları ise raflarda.

Yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'ni tüm renkleriyle, tüm isimleriyle yaşadık. Tibor Fischer, Linda Polman, Feride Çiçekoğlu, Erlend Loe, Emelie Schepp ve daha birçok yerli ve yurtdışından isim, festival çatısı altında buluştu. Şehrin çeşitli yerlerinde yapılan etkinlik, söyleşi, imza günü ve atölyelerle edebiyat dolu üç gün yaşadık. Bu yılın teması "Şehir ve Sesler"di, gelecek yılda bizi hangi tema ve konuklar bekliyor, merakla bekliyorum. Gelelim kitap gündemine...

BÜTÜN OLMAK İÇİN

Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamış ve insanlardan önce "kendini" tanımış biri olarakNeslihan Odabaş Baykut'un "Bütünlük Yolunda- Akışta Uçmak" adlı ilk kitabı Libros etiketiyle raflardaki yerini aldı. Hepimizin zaman zaman hissettiği o sıkışmışlık hissini ve bu durumla nasıl başa çıkmamız gerektiğini akıcı dili ile anlatıyor yazar. Çünkü herkesi tanıyoruz, tanımasak da yargı sahibi oluyoruz ama sözkonusu kendimiz olunca dilimiz tutuluyor. İnsan aslında en çok kendine yabancı. Neslihan Odabaş Baykut da bu kitabı ile kendinizle yüzleşmenizi sağlıyor ve dönüp bakınca görüyorsunuz ki aslında her şey "farkındalığı" fark etmekte saklı...

MÜTHİŞ BİR EL REHBERİ

Meltem Öksüm, "Modern Gelin" ve "Kusursuz Düğün" adlı ilk kitaplarından sonra evliliğe adım atacak çiftlere eğlenceli ve işlevsel bir rehberle ulaşıyor: "Düğün Rehberim".

Son yıllarda Amerika'da nişan- düğün- balayı zinciri içinde, gelin ve damatların organize olabilmesini sağlayan bu ajandalar büyük ilgi görüyor. Mona Kitap'tan çıkan "Düğün Rehberim" çiçeği burnunda genç çiftlerin evlilik koşuşturmalarında en güzel anlarını not almalarını ve plan yapmalarını sağlayacak bir ajanda içeriğiyle hazırlandı. Yıllardır düğün konulu kitaplar hazırlayan, televizyon programları hazırlayan,Posta gazetesinde yazılar yazan ve "moderngelin.com" sitesinin kurucusu olan Meltem Öksüm, bilgi ve deneyimlerini bu rehber için kullandı. Alyans, gelinlik, damatlık, düğün yeri, nikâh şekeri, pasta, beyaz eşya, mobilya seçimi, balayı planları, hukuksal işlemler... Tüm bu karmaşayı doğru yönetmek için iyi bir el rehberi olmazsa olmaz.

HAYAL KURMAK İSTEYENLERE...

Çocuklar için müzikaller yazan ve müzik eğitimini öykücülüğüne katan genç yazar Kaan Elbingil, ilk kitabında sımsıcak düşlerin, uçarı fikirlerin peşine takılıyor. "Zihni Sinir" icatlar tasarlayan Berk'in mucitlik macerasını öyküleştiren yazar, bir çocuğun hayallerinin yetişkinler yarattığı karmaşayı anlatıyor. Akıcı anlatımı ve mizah dolu üslubuyla başarı, yetenek, zekâ ve yaratıcılık gibi kavramları sorgulayan kitap, başarılı illüstratör Merve Atılgan'ın benzeriz desenleriyle renkleniyor. Günışığı Kitaplığı'nın bu kitabını çocuklar kadar çocuk ruhlular da merakla okuyacak.

ÖZGÜR MUMCU'DAN İLK ROMAN

Usta gazeteci Uğur Mumcu'nun usta gazeteci oğlu Özgür Mumcu, ilk romanı "Barış Makinesi" ile bu ay April Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor. Yazıları ve sosyal medya paylaşımlarıyla, duruşuyla geniş bir kitleye seslenen Mumcu, bu kez edebiyatıyla okurlarına ulaşıyor. Güçlü tarihî göndermeleriyle, alışılmadık dil ve kurgusuyla güzel bir roman bizi bekliyor belli ki, merakla bekliyorum!