Özdil neden; “deve dikeni sever” dedi…

Behlül’e herkes hasta, adam yengesini düdüklüyor. Bir hafta anons yapıldı, “Bihter’e kocası tecavüz edecek” diye....

GAZETECİLER.COM
Devenin dikeni sevdiğini yazısının başlığına taşıyan Yılmaz Özdil, bu arada Türk halkının da kim/ler/i sevdiğini hatırlattı…
Kimleri mi?..
Bakın kimleri… 
Yılmaz, Devenin dikeni sevdiğini söylerken aklıma ister istemez ünlü tekerleme geldi...
Bir hatırlatma yapayım…
“Diken” kelimesine kafiyeli bir “sinkaf!”…
Yani, “deve dikeni, Türk kendini …. sever.”
Bu arada, Türk okurun en sevdiği yazarlardan birinin de Yılmaz olduğunu hatırlatırım…
 
A.B.O.
 
Halkımızdan en çok “esemes” alan, gelin oldu; damadı alkol komasından ölü buldular, kaynana’yı “şehit anası” ilan ettiler... O kadar şarkı yarışması yapıldı, en çok kim sevildi? Esrarla yakalanan Bayhan! Dizide anne rolünü canlandıran çocuksuz kadın, yılın annesi... Çikita muz ve nane nane’yle patlama yapan Ajdar, makine mühendisi iyi mi!
 
*
 
Polat Alemdar...
Ailemizin katili.
Geçenlerde bardan çıktı, polis evine kadar eskortluk yaptı. Ahali, mahkemelerle papaz oluyor, evladına illa Memati adını koyabilmek için... Üniversitede konferans verdiler, inim inim inledi salon, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” diye.
 
*
 
Behlül’e herkes hasta, adam yengesini düdüklüyor. Bir hafta anons yapıldı, “Bihter’e kocası tecavüz edecek” diye, uzağa gitmeyeyim, benim valide bile misafirlikleri iptal etti, tecavüz sahnesini kaçırmamak için... Küçük Kadınlar’da kızlar Allah ne verdiyse... Hanımın Çiftliği, Dallas’ın Adana’da geçeni... Yaprak Dökümü’nde bir zilli gelin var, sanırım finalde kayınpeder Ali Rıza Bey’le yatacak. Damat desen, dizi dizi, sülaleyi dizdi.
 
Sadece bu kadar değil Yılmaz Özdil’in yazdıkları ve Türk halkının sevdikleri…
Tamamını okumak istiyorsanız