Özdil efsane pilot Murat Öztürk'ü yazdı!

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, bir dönem birlikte çalıştığı gökyüzü muhabiri efsane pilot Murat Öztürk'ün ardından duygusal bir yazı kaleme aldı.

GAZETECİLER.COM - Yılmaz Özdil, bir dönem birlikte çalıştığı gökyüzü muhabiri efsane pilot Murat Öztürk'ün ardından duygusal bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazının bir kısmı

FACİA BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDEYDİ

Sabahın 7'si...
Çoluğu çocuğu evde bırakmış, yazıişlerindeki haber manyağı arkadaşlarımla birlikte gazeteye koşmuştuk. Sabit telefonlar kesik. Cepler kaput. Yollar kilit. Viyadükler enkaz. Adapazarı'na gidilemiyordu.
Ve, hep birlikte bakıyorduk ışıklı masadaki fotoğraf karelerine...
İnanılması güç bi manzaraydı.

Taş üstünde taş kalmamış, apartmanlar, okullar, hastaneler, donanma, hepsi çökmüştü, Tüpraş yanıyordu. Başbakan Ecevit'in, televizyonda, olağanüstü hal'e gerek yok, bana uydu telefon bulun, Hüsamettin'i bulun dediği zavallı dakikalarda... Bütün çıplaklığıyla gözümüzün önündeydi facia.

VAKİTTEN KAZANMAK İÇİN FOTOĞRAFLARI İNMEDEN TORBAYLA...

Çünkü, saat 5'te, yani depremden sadece 2 saat sonra havalanmış, Gölcük üzerinden dalmış, takır takır basmıştı deklanşöre... Uçağı yan yatırır, lövyeyi dizleriyle tutar, pencereyi açar, öyle çekerdi. Vakitten kazanmak için, yere inmeden, Olimpiyat Stadı'nın yanındaki tarlaya naylon torba içinde paraşüt gibi bırakmıştı filmleri... Kapıp yıkatmıştık.

BİR GAZETECİNİN FOTOĞRAFLARI İLK KEZ 18 SÜTÜNA YAYINLANDI

Tripodla çeksen, bu kadar net olamazdı. Bir gazetecinin haber fotoğrafı, dünyada ilk kez, iki tam sayfa, 18 sütun yayınlandı.

Murat Öztürk'tü o.
Günümüzün Hezarfen'i.
Sadece Türkiye'nin değil...
Avrupa'nın tek pilot gazetecisi.

BÖLGEYE DEVLETTEN ÖNCE GİTMİŞTİ

Devletten önce gitmişti bölgeye...
Durumun vahametini kavrayamayan yetkililerin, harekete geçmesini sağlamıştı, hızlandırmıştı.

O depremde fazladan kaç "can" kurtulduysa... Bunu en çok Murat ağabeye borçlu Türkiye."

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın...

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın