Oray Eğin'den Yılmaz Özdil bombası!

Demediğinizi bırakmadınız... Her türlü hakareti ettiniz... Kafatasçı dediniz, ırkçı dediniz, faşist dediniz... Böyle bir faşist olur mu?

Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde ilginç bir yazı yazdı. Hürriyet'in en çok eleştirilen kalemlerinden biri olan Yılmaz Özdil'in dünkü yazısını köşesinde övgüye boğdu. Eğin, "Faşist, kafatasçı, ırkçı" diye eleştirilen Özdil'in "transeksüel öğretmen Leyla Çalışkan"ı köşesinde övmesini eleştirileri yanıtlamak için kullandı.

İŞTE YILMAZ ÖZDİL'İN 14'ÜNCÜ DEV BAŞLIKLI YAZISI

"Yarı final maçı henüz oynanmadan yazıyorum bu satırları... Çünkü, yenseler de, yenilseler de, tarihe geçtiler, rüyamızda bile göremeyeceğimiz seviyeye çıktılar, gururumuz oldular.
*
12 dev adam...
13'üncü Tanjeviç.
*
Peki ya, 14'üncü dev?
*
Tek tek hepsini yazmak isterdim, yerimiz dar... Kaptan'ı yazayım, Hidayet Türkoğlu'nu... Gariban bi ailenin çocuğuyken, NBA'e gitmeyi başaran, dolar milyoneri olan, şımarmayan, aksine, ismi büyüdükçe ego'su küçülen, takım arkadaşlarına “kardeşim” diye hitap eden, savaşçı ruhuna rağmen gerek kalmadıkça başrole çıkmayan, geri planda duran, arkadaşlarını yücelten, iyi yürekli, çok iyi aile babası... Zeki, çevik, ahlaklı; onur duyuyoruz onunla.
*
Kim keşfetti Hidayet'i?
Kim yetiştirdi?
Kimdir borçlu olduğumuz insan?
Kimdir 14'üncü dev?
*
Kemal ile Leyla..."

Yılmaz Özdil'in "Sen istemesen de, Türkiye kiminle gurur duyacağını bilsin istedim Leyla..." diye bitirdiği yazının tamamını okuyabilirsiniz.

İşte Eğin'in yazısının "Hani faşistti" başlıklı bölümü:

"Demediğinizi bırakmadınız... Her türlü hakareti ettiniz... Kafatasçı dediniz, ırkçı dediniz, faşist dediniz... Patronlara çağrıda bulundunuz, hedef gösterdiniz, kellesini istediniz...

Peki böyle bir faşist olur mu?

Milli formayı giyen, Türk bayrağının göklere çekilmesini sağlayan, Türkiye'de her görüşten insana mutluluklar yaşatan, dünya ikincisi olan Basketbol Milli Takımımız'ın arkasında bir transseksüelin olduğunu yazdı...

Üstelik onu övgülere boğdu... Alkışladı... Gurur duydu...

Dünyada hangi faşist eşcinseli över ki? Böyle kafatasçılık olur mu?
Ellerine sağlık Yılmaz Özdil."



Oray Eğin
'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları