Oray Eğin'den Vakit'e: 'Paçavra'

Akşam yazarı Oray Eğin, Vakit gazetesinin kendisi de dahil 8 gazeteciye yönelik suçlamalarına sert bir dille yanıt verdi.

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, Vakit gazetesinin Mavi Marmara gemisine İsrail'in kanlı baskını sonrası, Türk medyasından 8 gazeteciyi İsrail'i destekleyen kalemler diye hedef göstermesine sonunda sert bir dille yanıt verdi. 

Eğin "Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal gazetesi aralarında benim de olduğum sekiz gazetecinin bir paçavra tarafından nasıl hedef gösterildiğini yazdı" diyor ve şöyle devam ediyor:  "Gazete, bizi hedef gösteren bu paçavranın 1999'da da bir başka gazeteciyi hedef gösterdiğini, kısa süre sonra da o gazetecinin öldürüldüğünden bahsediyordu. (Journal'ın ismini vermediği gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'ydı.)"

"MARJİNAL, SAPKIN, TECAVÜZCÜLERİ BESLEYEN PAÇAVRA..."

Eğin köşesinde şöyle devam ediyor:

"Bu haber neden önemli? Artık dünyanın en önemli yayın organları bile Türkiye'deki bu marjinal, sapkın, hem de içinde tecavüzcüleri besleyecek kadar sapkın bir gazetenin yarattığı tehlikenin farkında. Ve uluslararası kamuoyu tehlikeye dikkat çekiyor.

Ancak biz Türkiye'de çok kötü bir sınav veriyoruz. Basın, bu hedef göstermeye karşı sessiz. Hedef gösterilen gazeteciler dahi sessiz.

Genelde bu paçavrayla ilgili hep 'Reklamını yapmayalım, bahsedip büyütmeyelim' diye düşünürüm.

Bu gözü dönmüş sapkınlar görmezden gelindikçe, daha da azgınlaşıyor maalesef. Dur durak bilmiyorlar, hedef göstermekten çekinmiyorlar. Kana susamışlar.

Dün uyduruk bir okur mektubuyla yine isimlerimizi, yine cımbızla seçtikleri yazılarımızı seçerek hedef göstermişler. Önceki gün seks kasetine de meraklı İnternet sitelerinde Şalom'un kimden alıntı yaptığını yazıyorlardı; en başa da benim adımı koyarak.

Din eğitimi almak için kendisine başvuran genç erkek çocuklarını taciz eden Mustafa İslamoğlu'nu el üstünde tutar bunlar... Küçük kıza sarkıntılık eden Hüseyin Üzmez'i sahiplenirler...
Ve isterler ki kendileri gibi düşünmeyenler yok edilsin. Kelime anlamıyla yok edilsin.

Korkuyu anlıyorum. Bu paçavradan bahsetmenin sakıncalarını da.
Ama asıl mücadele edilmesi gereken bu hastalıklı sözde gazeteciler değil... Bu paçavrayı uçaklarına alan, onlara meşruiyet sağlayan, bu tehditleri savurmasına olanaklı imkan tanıyan zihniyet.

Bile bile ölüme gidenleri 'şehit' diye onurlandırmaya kalkan, kendi vatandaşının güvenliğini, kahramanlık edebiyatı uğruna hiçe sayan o zihniyet.
Bizleri hedef gösteren de o zihniyettir. Hesabını o paçavradan değil, o paçavraya meşruiyet kazandıranlardan sormamız gerek.

Açık ve net.

Sorum Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na: Bu kafayı onaylıyor musunuz, kınıyor musunuz? Bizim güvenliğimizden sorumlu musunuz değil misiniz?"

Akşam yazarı Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları