Oray Eğin sen bir ölü soyucusun!

Defne Joy Foster'in ölümü tüm Türkiye'yi hayrete düşürdü. Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin ise olaya çok farklı bir gözle baktı: "Ahmet Altan'ın oğlu olmasaydı" diye sordu.

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, Defne Joy Foster'ın ölümü üzerine yazdığı yazıyla Twitter aleminde Taraf ile Birgün'e koalisyon kurdurdu.
Eğin yazısında Defne'nin Ahmet Altan'ın oğlunun evinde ölmesine taktı.
"Ahmet Altan'ın oğlu olmasaydı" diye sorup tartışma yaratan şu satırları not düştü:

"Defne Joy Foster, Taraf gazetesinin kurucusu Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın değil de bir başkasının evinde hayatını kaybetseydi... Diyelim ki Hürriyet'in bir yazarının evinde yaşansaydı bu tatsız hadise. Hatta bırakın bir gazeteciyi, bir yazarı, onların bir yakınının, tanıdığının, akrabasının başına gelseydi aynı süreç.

Ertesi gün, bu haberi Taraf'ın nasıl vereceğini düşünüyor musunuz? Muhalif bir gazetecinin evinde olsaydı 'Ergenekon öldürdü' imasından tabii ki kaçınmayacaklardı.

TWİTTER'DA TARAF-BİRGÜN
KOALİSYONU
Taraf gazetesinin sol açığı Melih Altınok Eğin'in köşe yazısına twitter'dan jet bir yanıt verdi ve "Oray Eğin sen bir ölü soyucusun!" diye yazdı.

Altınok'un ardından bu sefer de, BirGün yazarı Ümit Alan twitter'dan sert bir çıkış yaptı. 

Defne J. Foster'in ölümünü Altan ailesiyle hesaplaşma vesilesi olarak kullanmaya çalışan Oray Eğin; çirkinlikte zirveyi gördün,tebrik ederim.

Ardından da başka bir twütter kullanıcısının şu mesajını retweet etti:

Genç bir bedeni henüz toprağa bile verilmeden böylesi bir hesaplaşmanın zeminine çevrimek nasıl bir kötülüktür? Küçükkaya bunu nasıl basar?

Doğan Grubu'nda çalışan biri olsaydı 'CHP-Doğan-Ergenekon' bağlantısı üzerine bir teori attıracaklardı.
(...)

Diyelim ki benim evimde hayatını kaybetseydi Defne Joy Foster...
Nelerle uğraşacağımı, ömrümden kaç sene geçeceğini düşünemiyorum bile.

(...)Merkez medya ise Altan adını karıştırmamak için büyük bir özen
gösteriyor. Televizyon kanalları 'ev sahibi' diye gizliyor Kerem Altan'ın adını. Telefon diplomasisiyle dünden beri 'Aman ne olur Altan'lar üzerine haber yapmayın' telkinleri geliyor."


Oray Eğin'in Mehmet ve Ahmet Altan'a sert bir şekilde yüklendiği yazının tamamını okuyabilirsiniz.