Oray Eğin Osman Sınav'ı neden kutladı?

"Cihangir liberalleri, Sinan Çetin'in arkadaşları, eşcinsellerin dostları televizyoncular bu kadarına bile cesaret edemiyor"

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi yazarı, "Kimse kızmasın, Osman Sınav'ı kutluyorum" başlıklı yazısı ile medya gündeminde tartışılan Kılıç Günü dizisindeki eşcinsel yatak sahnesini köşesine taşıdı.

"Motivasyonu ne olursa olsun; ister reklam, ister eşcinsellik üzerinden prim yapsın Osman Sınav cesur bir adım attı" diyen Eğin yazısını "iki erkeği açık kanalda yatağa sokmak... Bu bir adımdır, büyük bir iştir... Bir başlangıçtır, umarım devamı da gelir" diye sürdürdü.

Eğin, "sıkı ülkücüdür" diye tanımladığı Sınav'ın bu sahnenin arkasında duramayacağını, çark edip 'ahlaksızlık' gibi açıklamalar yapacağını ama bunun o sahnenin bir devrim olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini söyleyen eğin, Sinan Çetin'e laf çarpmaktan da kendini alamadı...

"Cihangir liberalleri, Sinan Çetin'in arkadaşları, eşcinsellerin dostları televizyoncular bu kadarına bile cesaret edemiyor, onlar bile eşcinselliği sadece bir 'mizah unsuru' olarak kullanıyor, kullanılmasına müsaade ediyor.
Hiç değilse Osman Sınav bu basitliğe girmedi. Hiç değilse cesaret etti... Bu kadar yumruğu hak etmiyor. Başkalarında o ilk adımı atacak cesaret bile yok."

Oray Eğin'in köşesinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları