Oray Eğin o yazıya ne yanıt verdi?

"Bir tür akraba evliliği onların gazeteciliği de: Birbirlerini gaza getiriyorlar. Kocası dikte ediyor, karısı yazıyor. Abisi söylüyor, kendisi yazıyor. 'Şebeke' yolluyor, fotokopici kitap yapıyor"

Dün Akşam gazetesinin iki yazarı Oda TV konusunda çok farklı iki yazı yazmış, gazete ortadan ikiye ayrılmış gibi bir görünüm oluşturmuştu. Oray Eğin, Oda TV'ye düzenlenen Ergenekon baskını için gazeteciliğin turnosol kağıdı derken, Nagehan Alçı köşesinde "suç olan bir fiili övmek de suçtur" hatırlatması ile Eğin gibi yazarların da suç işlemekte olduğunu ima etmişti.

Eğin bugün o yazıya yanıt verdi. İsim vermeden, Alçı ve bir grup gazeteci yazarı sert bir dille eleştirdi. "Öfkelenmeyin, kızmayın, onlara tepki bile göstermeyin. Küfür bile etmeyin, değmez. Ne nefret edin, ne sevin: Herhangi bir hissiniz olmasın onlara karşı." dedi ve şöyle devam etti:

"Ne oldukları, ne işe yaradıkları belli çünkü.
Bu çocuklar her şeye çok kolay kavuştular... Bir yerlerden, belli süreçlerin sonucunda kolay konum elde ettiler...
Minibüsçü çocuklar, cici kızlar, kullanışlı tetikçiler, bavulcular, papağanlar, fotokopiciler...
Hepsi çok cahil. Hepsi yetersiz.
Ve hepsi dönemsel."

"Bir tür akraba evliliği onların gazeteciliği de: Birbirlerini gaza getiriyorlar. Kocası dikte ediyor, karısı yazıyor. Abisi söylüyor, kendisi yazıyor. 'Şebeke' yolluyor, fotokopici kitap yapıyor."
şeklinde sert eleştirilerine devam eden Eğin, şöyle devam etti yazısına:

"Her şey bu kadar basit işte onlar için.
Merak etmeyin... Bunlar da gelir geçer... Kimler geldi kimler geçti... Mezarlıklar 'vazgeçilmezim' diyen insanlarla doludur...

Çok değil, sadece birkaç sene içinde bu insanların da gözümüzün önünden yok oluşunu göreceğiz... 'Abi beni affet' diye kapımıza dayanacaklar. 'Ben tövbekarım' diye iş isteyecekler. 'Ne olursun yardımcı ol' diye dilenecekler.
Hatta bugün tapındıklarının bütün kirli çamaşırlarını dökmek için 'itirafçı' bile olacaklar.

O gün de gelecek. Ama o gün bu medya onları 'geçici olarak kullanmak' için bile tutmayacak. Siz hiç merak etmeyin."