Öpersem Geçer! Deneyiz siz de göreceksiniz

Bunların hepsini tek bir hapın içinde toplayan bir ilaç keşfedilmedi henüz. Deneyin, göreceksiniz "öperseniz geçecektir."

GAZETECİLER.COM - İletişim Bilimci Nuran Yıldız, kişisel web sitesinde kaleme aldığı yazılarında bu hafta 23 Nisan dolayısıyla okurlarına çarpıcı bir "ders" verdi.

Sitesinde "Haftanın Dersi" başlığı ve  "Almasını bilirsen herkesten alınacak ders vardır." mottosuyla kaleme aldığı yazısında Yıldız bakın neler yazdı:

HAYATIN HANGİ KAREDE DONDUĞUNU SORARIM

"Geçen haftanın dersini dört yaşında bir çocuk verdi;

Her dersin başında öğrencilerime geçen hafta hayat filmlerinin hangi karede donduğunu sorarım. Hangi olay, hangi ayrıntı "dur ya, burada ne oluyor" dedirtiyor anlatırlar. Önce ayrıntı bulmaya zorlanırlar, sonra dökülürler. Derdim kendileri dışında da bir dünya olduğunu fark etmeleri için yöntem geliştirmek.

Sezen. Öğrencim. E-posta göndermiş.

"Metroya bindim" diyor, "başım ağrıyordu. Ellerimle başımı ovuyordum." Yanına dört yaşlarında bir çocukla annesi oturmuş.

HASTAYSA ÖPERSEM GEÇER

Çocuk "Anne ablanın nesi var" demiş. Annesi uyarmış: "Hasta herhalde, rahatsız etme." Çocuk "Hastaysa öpersem geçer" diyerek uzanıp Sezen'i öpmüş.

Sezen şaşkın. Çocuk "geçti" demesini bekler gibi yüzüne bakmış, kolunu okşamış. Bizimki "geçti" demiş, çocuk gülümsemiş.

"Çocukları şımarık ve bencil bulur hiç sevmezdim" diyor Sezen, "ama o çocuk tüm bakış açımı değiştirdi. Baş ağrım geçmişti."

Hayatının durduğu film karesi Sezen'in bakışını değiştirmiş. Onun bir "an"da somutladığı bu durum hepimiz için geçerli halbuki.

DENEYİN GÖRECEKSİNİZ

"Öpersem geçer" bizim en şifalı, en sihirli sözümüzdür. İçinde dokunmak vardır, sevgi vardır, ilgi vardır, şefkat vardır. Mucizeye inanmak vardır, mucizenin gerçekleşmesi vardır. Fark edilmek vardır. Önemsenmek vardır.

Bunların hepsini tek bir hapın içinde toplayan bir ilaç keşfedilmedi henüz. Deneyin, göreceksiniz "öperseniz geçecektir."

Nuran Yıldız'ın köşe yazılarının tamamını okuyabilirsiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın