Önder Aytaç'tan Fikret Bila'ya ağır suçlama

Önder Aytaç, Fikret Bila'nın hükümetin Kürt sorunundaki yeni planını bazı değişiklikler yaparak kamuoyuna sunduğunu ileri sürdü...

GAZETECİLER.COM
STV Haber ekranlarında hükümetin Kürt sorunundaki yeni stratejisini değerlendiren Önder Aytaç ilginç bir iddiada bulundu. Aytaç, haberi kamuoyuna duyuran üç yazar arasında yer alan Milliyet yazarı Fikret Bila'nın planı çarpıtarak yansıttığını iddia etti.

"FİKRET BİLA PLANDA KÜRT HALKINI DEĞİL BDP'Yİ MUHATTAP YAPTI"

Hükümetin yeni planına destek veren Önder Aytaç, Fikret Bila'nın planda bazı değişiklikler yaparak kamuoyuna sunduğunu söyledi. Hükümetin yeni stratejide BDP'yi deği Kürt halkını muhattap almayı öngördüğünü ancak Fikret Bila'nın planın bu noktasında bir saptırma yaptığını savunan Aytaç "Fikret Bila planda muhattap olarak Kürt halkını değil BDP'yi öne çıkarmış, oysa gerçek bunun tersi" dedi. "Fikret Bila'nın yazısında planda olmayan bir şey varmış gibi gösterildiği için acaba burada ne var diye soruyorum" diyen Aytaç, Milliyet yazarının Genelkurmay ile yakın ilişkiler içinde olduğuna vurgu yaparak "bu nedenle önemsiyorum bu olayı" dedi.

"BDP'DEN BEKLENTİ İÇİNDE OLMAK EVLİ KADINA NİKAH TEKLİF ETMEKTİR"

Programın diğer yorumcularından Bugün yazarı Gültekin Avcı ise BDP'den bir beklenti içinde olmanın yanlışlığına işaret ederek "biz evli bir kadına nikah teklif ediyoruz" dedi. "BDP'nin kocası PKK'dır, ve BDP bundan çok memnun durumda. Ama biz evli ve kocasını seven bir kadına nikah teklif ediyoruz, yaptığımı şey tam olarak budur" diyen Avcı, BDP'nin muhattap alınmasına karşı çıktı.