Ömür Gedik

Hürriyet

Köşe yazarı, sinema eleştirmeni, gazeteci, şarkıcı, sunucu, hayvan hakları savunucusu... On parmağında on marifet denilenlerden biri Ömür Gedik.

1992 yılında  Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Filolojisi'nden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubu'nda çalışmaya başladı. 1993'te Hürriyet'e geçti. 1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi'nde görev yapmaya başladı, Hürriyet Kelebek'te ağırlıklı olarak sinema üzerine yazılara yer verdiği bir köşesi sahibi oldu. 2004′te televizyon programlarına başladı ve 1 sene boyunca tv8′de sinema içerikli Stüdyo programını hazırladı ve sundu. 2005′ten itibaren Kanal D'de yayınlanan sinema programı Cinemania'yı hazırladı.

Hayvan hakları konusundaki çalışmaları ile de dikkat çeken Ömür Gedik kısa adı HAÇİKO olan Hayvanları Çaresizlik Ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin kurucu başkanı.

Son dönemde Hürriyet gazetesinde yaptığ röportajlar ile dikkat çeken Gedik'in yaşamöyküsünü size anlatmamızın nedenine gelince, gazetenin Kelebek ekinde bugün yayımlanan bir fotoğraf dikkatimizi çekti.



Amacımız "Ramazan ayında böyle poz mu verilir" demek değil elbette. Ya da "Ömür Gedik'in selülitleri herkesi şaşkına çevirdi" demek de değil.

Ancak "küçük dağları ben yarattım, bunlar da bacaklarım" şeklindeki pozu ile röportajı yapan değil, röportaj yapılan gibi duruyor Ömür Gedik.

Karar vermek bize düşmez elbet. Hürriyet yazı işleri, fotoğraflar arasında en dikkate çekici olanın bu olduğunu düşünüyor olsa gerek ki bunu yayımlamışlar gazetede.

Bizim elimizden de "demek ki röportaj yapan gazeteci, röportaj yaptığı sanatçı kadar ünlüyse böyle pozlar olabiliyor" demekten başka bir şey gelmiyor.

NOT: Ha bu arada unutmadan soralım. Ömür Gedik'in röportaj yaptığı şarkıcıyı tanıyabildiniz mi? Barış Manço'nun bestesi Hal Hal ile herkesin tanıdığı Nazan Şoray'dan başkası değil, Gedik'in yanındaki isim.  Kendisinden söz ederken "ayaklarına şarkı yazılan ilk kadınım" diyor röportajda. Belki de Ömür Gedik bu yüzden böyle poz verdi, kim bilir.

Ömür Gedik'in Nazan Şoray ile röportajını okuyabilirsiniz.