Oldu mu yani Sevilay Yükselir?

Çünkü bugün artık Sevilay Yükselir bir gazeteci - muhabirden öte bir şey... O bugün bir "Siyasi Taraf"...

GAZETECİLER.COM - Sevilay Yükselir "erkek gibi kadın" denilen türden bir gazetecidir ama o "erkek" gibiliği kimliğinden ya da karakterinden kaynaklanmaz.
Sevilay Yükselir, küfür ederken "erkek" gibidir...
Çünkü küfürleri hiç de "kadınca" değildir...
Anadan girer, bacıdan çıkar...
Ama hiç kimse (biz dahil), Sevilay Yükselir'in o küfürlerini bir TV kanalına ya da radyoya servis etmeyi düşünmez...
Gelin görün ki Sevilay Yükselir bugün, bir zamanlar belli ki gazetecilik namusuna güvenilerek söylenmiş sözleri köşesine taşıyıp kamuoyuna duyuruyor...
Neden?..
Çünkü bugün artık Sevilay Yükselir bir gazeteci - muhabirden öte bir şey...
O bugün bir "Siyasi Taraf"...
Ve...
Namusuna emanet aldığı konuşmanın sahibi de bugün artık sadece bir akademisyen - yazar değil, bir CHP'li yönetici...
Kim mi?.
Prof. Süheyl Batum...

Bakın Yükselir neler diyor Batum için...

Horoz Süheyl...

Profesör Dr. Süheyl Batum'u yıllar evvel Habertürk TV'de editörlük yaparken tanımıştım. O yıllarda Bahçeşehir Üniversitesi'nde rektördü. Son derece kibar ve üslup olarak AB Grubu'nun beğeniyle takip ettiği bir akademisyen yorumcuydu. O nedenle de sık sık görüşlerine başvururduk. Bir keresinde stüdyo konuğumuzdu. Editörlüğünü yaptığım Gülgun Feyman'la 13 Ajansı'na... Program öncesi ağırlamada laflamıştık uzun uzun. Hakkındaki "Batum siyasete girecek" söylentilerinden yola çıkarak sormuştum; "Doğru mu?" diye. Bugün gibi hatırlıyorum, "Siyaset çok kirli bir alan. Kişilerin kimyasını bozuyor. Dilini ucuzlatıyor. İnsanlar o meydanlara çıkınca garip şekilde horozlaşıyor. Hakaretler havada uçuşuyor. Sürekli bel altı vurarak siyaset yapılıyor. Halk da bunu seviyor. Bu tipleri lider seçiyor. Ne yazık ki ben bu tarz siyaseti kaldıracak bünyeye sahip değilim. O nedenle de düşünmüyorum aktif siyaset içinde olmayı" mealinde bir cevap vermişti. O konuşurken sürekli kafamla onay vermiştim söylediklerine... Bayılmıştım çünkü. Sapına kadar doğruydu. Doğru olduğu bir kez daha kanıtlandı! Hem de Süheyl Hoca'nın bizzat kendisi tarafından. Geçenlerde bir konferansta konuşurken Türkiye'nin en büyük, en yürekli sanatçısı Sezen Aksu hakkında çok ağır konuşmuş. "Sazan Aksu..." demiş. "Saf ve aptal" demek istemiş yani Sezen'e.
Peki ne için? Referandumda "Evet" diyeceğini açıkladığı için.
 
Sevilay Yükselir'in yazısının tamamını okumak için tıklayın...
İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları