Oktay Ekşi'den Başbakan'a basın özgürlüğü itirazı!

Oktay Ekşi bugün Başbakan'ın ABD gezisinde Türkiye'de basın özgürlüğü üstüne söylediklerini gündemine almış. Ekşi'nin Başbakan'a ciddi itirazları var.

GAZETECİLER.COM

Hürriyet'in baş yazarı Oktay Ekşi bugün Başbakan'ın ABD gezisinde Türkiye'de basın özgürlüğü üstüne söylediklerini gündemine almış. Ekşi'nin Başbakan'a ciddi itirazları var. Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını iddia eden Ekşi, Doğan Grubu'na kesilen vergi cezasını da itirazının merkezine

İyi ki özgürüz

BİZİM politikacıların en parlak fikirlerinin yurtdışı gezilerde ortaya çıktığını biliyorduk ama, doğrusu bugüne kadar “Basın Türkiye’de, Amerikan basınından çok daha özgürdür” diyenine rastlamamıştık.

Başımıza bu da geldi. Başbakan Erdoğan İngilizce bilmediğine, Amerikan basınını bizzat izleyemediğine göre, ya danışmanları onu aldatıyor...
 

Veya “Ben ne dersem gerçek odur” diye düşünmeye başlamış olmalı ki, yedi cihanın bildiğinin tam tersine bir kanaati rahatça -üstelik basının özgürce görev yapmasını demokratik rejimin temel taşı sayan bir ülkede- ifade edebiliyor.

Önce konunun nasıl gündeme geldiğini anlatalım:


Başkan Barack Obama
ile görüşme yapmak üzere Washington’a giden Başbakan Erdoğan’a, hem gazeteciler hem de konuşma yapmak üzere gittiği üniversitelerdeki öğrenciler her fırsatta “Türkiye’de bağımsız basını baskı altına aldığınız yolunda haberler var. Ne diyorsunuz?” türü sorular sormuşlar.


Soruların özünde de Doğan Medya Grubu’nu batırmak amacıyla konulduğu herkes tarafından kabul edilen 4 milyar 823 milyon TL. tutarındaki vergi cezası varmış.


Aklı başında olan, bir nebze de vicdan taşıyan hiç kimse böyle bir zulmün gerçekten “vergi cezası” olmadığını bildiği için elbet konu sık sık gündeme gelmiş.


Bunu “Başbakan ne yaparsa iyi yapar” önyargısıyla geziye katılan bir gazetecinin yazdıklarından öğreniyoruz.


Sorulara Başbakan’
dan çok o kızmış. O kadar bunalmışlar ki, gittikleri her yerde hayaller görmemeye başlamışlar. Örneğin, “Doğan Grubu’nun adamları buraya da gelmiş, bu insanları kandırmış” demişler.