Oktay Ekşi ve Eyüp Can'ın dil atışması

Hürriyet yazarları Okay Ekşi ve Eyüp Can köşelerinde başlattıkları tartışmaya NTV ekranlarında devam ettiler.

GAZETECİLER.COM
Anadilde eğitim tartışması gazeteciler için de yeni bir polemik alanı haline geldi. Hürriyet yazarları Okay Ekşi ve Eyüp Can köşelerinde başlattıkları tartışmaya NTV ekranlarında devam ettiler.

Kürt sorununa çözüm arayışları içinde en ciddi tartışma başlıkları arasında bulunan anadilde eğitim talebi Hürriyet sayfalarında iki yazar arasında ilginç bir polemiğe konu olmuştu. Eyüp Can ve Oktay Ekşi tartışmalarına NTV'de Mirgün Cabas'ın hazırladığı 'Her Şey'de devam ettiler.

Oktay Ekşi 'Bu anadil yasağı ilk geldiği zamanda da ben bunun çok ilkel bir uygulama olduğunu yazmış biriyim' diyerek söze başlarken Kürtçe'nin bölgede eğitim dili olmasının uzun vadede kaçınılmaz tehlikeleri olduğunu söyledi.

Eyüp Can ise soruna temel bir insani hak olarak bakılması gerektiğini, siyasi kutuplaşmanın için konuyu tartışmanın zor olduğunu vurguladı: "Oktay Bey'le çok zarif bir polemik yaşıyoruz. Keşke bu konuyu böyle tartışma fırsatı çok daha önce olsaydı. Keşke bu konu siyesetin ayrıştırıcı dili ile değil de pedagoglarla sosyologlarla tartışabilsek. Çocukların anadillerini kullanmaları çok önemli pedogojik sonuçlar, travmalar doğruyor. Milyonlarca insanın kişisel yaşamlarında yaşadıkları bölünmeye dikkat edersek sorunu daha sağlıklı konuşabiliriz. Asıl bölünme o noktada yaşanıyor çünkü."

İşte o tartışma:

:   Etiket: