Oktay Ekşi 'Kafes Planı' için şimdi ne diyecek?

Salih Tuna bugün merkez medyanın Taraf'ın 'Kafes Planı' haberini görmezden gelişleri ve sonrasında yaşananlar karşısında düştükleri komik durumu konu almış.

GAZETECİLER.COM

'Merkez medya' olarak tanımlanan gazetelerin görmezden geldiği 'Kafes Planı' haberi iddia boyutunu aşan bir gerçeklik olarak ortaya çıkınca Taraf'ın haberini görmeyen medyada yaşanan şaşkınlık sürüyor. Sabah bugün okur temsilcisi Yavuz Baydar ile özeleştiri yaparak haberi okurlarına duyurmaya başladı. Ama başta Hürriyet olmak üzere diğerlerinde henüz tık yok! Tutuklama haberleri verilmeye başlandı ancak olayın öncesine dönük hiç bir açıklama yok.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna da bugün merkez medyanın Taraf'ın 'Kafes Planı' haberini görmezden gelişleri ve sonrasında yaşananlar karşısında düştükleri komik durumu konu

“Kafes Eylem Planı” karşısındaki vurdumduymazlıklarına getirilen eleştirilere “sana ne?” diyebilecek kadar yüzsüzleşen medya şimdi ağız değiştirdi.

Hemi de öyle bir ağız değiştirdi ki, Ertuğrul Bey'ciğimin yılanın belini kıracak kıvraklığı alayına sirayet etti desek yeridir.

Kuşkusuz hakikat kimsenin tekelinde değil.

Lakin bunca yok saymanın ardından minnacık da olsa özür dilemeden U dönüşü yapmak, insanın aklına ister istemez başka şeyler getiriyor.

Mesela…

“Kafes operasyonu” nedeniyle ikisi albay, biri yarbay üç kişinin tutuklanması denizin bittiğini göstermiş olabilir onlara.

Demem o ki; tavırlarındaki değişiklik nihayetinde “mevzi”dir.

Bu zihniyetten külliyen değişmesini beklemek de safdilliliğin dik alası olurdu.

Önemli olan: bu ve buna benzer “mevzi” tavırlardan elde edecekleri “prestiji” yarın hangi tezvirata yakıt yapacaklarıdır."