Okan Bayülgen Cinemania'da içini döktü!

'Cinemania' programına konuk olan Okan Bayülgen, içinde yer aldığı bir sistemi neden bu kadar çok eleştirdiğini anlattı.

Kanal D'de Ömür Gedik'in sunduğu 'Cinemania' programına konuk olan Okan Bayülgen, içinde yer aldığı bir sistemi neden bu kadar çok eleştirdiğini anlattı.

Okan Bayülgen, bir çok ünlü ismin kendisine kötü bir şey söylenmesinden korkup eleştiriden kaçındığını ifade ederek "Ben bununla beraber yaşıyorum. Açmışım göğsümü, 'Gel abi, gel söyle bana'. Çünkü ben bunu böyle Allah'ın buyruğuyla evde hazırlayıp getirmiyorum sana. Ben de gelişiyorum, değişiyorum, bir şey yapıyorum" diye konuştu.

Sistemin içerisinde yer alan bir kişi olarak popüler olmasının da normal olduğuna vurgu yapan Okan Bayülgen, "Ben onun içerisindeki farklı adamım. Burada doğdum, burada öleceğim, burayı seviyorum, bir yere gidersem burayı özlüyorum, beğenmiyorum" şeklinde konuştu.

Kendisi için önemli olanın doğru şeyler yapmış olmak olduğunun altını çizen Okan Bayülgen, "Zaten burası benim cehennemim. Bu cehennemin içinde yaşıyorum ben. Bu cehennemin içinde yaşadım, öleceğim. Burada kimsenin ne dediğinin önemi yok. Evime gittiğimde ben doğru bir şey yapmış olarak gitmek istiyorum" ifadesini kullandı.

KANALLARIN KENDİLERİNE GELMESİ LAZIM

Bu arada, ulusal televizyon kanallarının kendisine gelmesi gerektiğini vurgulayan Okan Bayülgen, Kanal D'de 3 ayrı program yapmasının nedenini de anlattı.

Bayülgen, bazı önemli konuları konuşmak üzere çağırdığı konukların reyting getirmeyeceğini bildiği halde bunu önemsemediğini, ancak stüdyoda bulunan sekiz yüze yakın genç insanın eğlenmek istemelerine dikkat çekerek bunu Cumartesi günü yapmak yerine diğer günlere yaydığını belirtti.

DİZİ SATIN ALMAKTAN TELEVİZYONCULUĞU UNUTTULAR

Kaliteli işlerin reyting almaması nedeniyle kanalların tercih etmediğini söyleyen Bayülgen, "'Ben ulusal kanalım, çok para kazanıyorum. Bu tip programlar bende olmaz' diyorlar... Ulusal kanalların kendilerine gelmeleri lazım. Biz bunu Kanal D'de yapıyoruz. İrfan Şahin'in doğru öngörüleri var. Stüdyo programlarını ne kadar yapamadığımız işte bu Kanal-i-zasyon filminde anlatılıyor" dedi.

Bayülgen, stüdyo programlarının yapılmaması ve sürekli dışarıdan dizi satın alınması nedeniyle televizyoncuların televizyonculuğu unuttuklarını ifade ederek, sinema filmlerinin bile dizilerden daha ucuza çekildiğine işaret etti. Okan Bayülgen, "Bir dizinin, bütün bir sezon boyuncu televizyondan kaç para aldığına bir bakın" diye konuştu.

Okan Bayülgen, televizyonlarda reytingi yükseltmek adına kafa yoran akıllı insanları, birikimlerini sinemaya aktarmaları ve kanalların da dizi yerine sinema filmi satın alma yoluna gitmeleriyle Türkiye'de çekilen her filmin Oscar'a aday olacak niteliğe geleceğine olan inancını dile getirdi.

Televizyon Gazetesi.com