Odatv gazetecinin 'Turnusol testi'

Akşam yazarı Oray Eğin, Oda TV yöneticilerinin Ergenekon davasından gözaltına alınmasının gazeteciliğin turnosol testi olduğunu düşünüyor.

GAZETECİLER.COM - "Kim gazeteci kim değil anlama zamanı... Soner Yalçın ve odatv.com'a yapılan çok net bir muhalefeti susturma hareketi. Bugün gazetelerde alınan tavırları, köşe yazarlarını göreceğiz.
McCarthy'ciliğe destek mi olacaklar, kişisel hesaplaşmalarının esiri mi olacaklar?"


Akşam yazarı Oray Eğin Soner Yalçın ve Oda TV yöneticilerinin Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınmasını gazetecilik için turnosol testi'ne benzettiği yazısında Habertürk'e ve kanalın genel yayın yönetmeni Yiğit Bulut'a laf çarpmayı ihmal etmedi.

"Dün, Mehmet Ali Birand büyüklüğünü gösterdi: Sık sık ağır eleştirilere maruz kalmasına rağmen odatv.com'un susturulmasına tepki gösterdi. Çünkü Birand bugün medyada kişiselliğe yer olmadığını biliyor.
Gün içinde Habertürk TV'ye denk geldim.
Hani jöleli tetikçinin programına...

Hüseyin Gülerce'yi bağlamışlar, onunla beraber medyay gözdağı veriyorlar.  'Sizce odatv.com'un ardından başka köşe yazarları da gözaltına alınacak mı' diye soruyor provokatif spiker... Aferin, böyle sorular sor belki transfer olursun!

Eğin'e göre bu durumun nedeni gayet açık:

"Çünkü 'yandaş' Habertürk TV de odatv.com'un gazeteciliğinden rahatsız. Kendileri gazetecilik yapmadıkları için, başkalarını da engellemek istiyorlar.
Şimdi rövanşın zamanı onlara göre... Hedef gösteriyorlar...

Elbette bu bir spiker meselesi değil... O kendince patronlarına yaranıyor...
Bu iş jöleli çocuğu da aşıyor, o da sonuçta bir kukla, '11. kat'taki ustaları oynattıkça oynatıyor.

Medya yöneticiliğine hevesli, bu işin tadını almış bazı adamlar var ya: Bunu da gazetecilik, televizyon yöneticiliği zannediyorlar."

"Yaşım daha çok genç, hafızam çok iyi.  Bu dönem bitince bu dönemin de hesabı sorulacak elbette. Kimin ne yaptığı, sicilleri teker teker kaydedilecek illa ki."
diyen Oray Eğin'in  "Şimdilik bir 'ilk gün' notu düştüm. Kimse merak etmesin, ileride de bu durum unutulmayacak." diyerek bitirdiği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.