'Öcalan PKK'nın en akıllı adamı!'

Ahmet Altan'a göre "Öcalan kesinlikle PKK'nın en akıllı adamı. Hatta "acaba tek akıllı adamı" mı diye düşündürüyor"

GAZETECİLER.COM -  Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, KCK yapılanmasına tepki gösterdiğini Öcalan'ın şu sözleriyle hatırlattı, "Kardeşim sen legal siyaset yapıyorsun, illegal bir örgütün içinde işin ne" Altan, "Öcalan PKK'nın en akıllı adamı" dedi.

Altan'ın "Operasyon" başlıklı yazısında şöyle dedi:

"Öcalan kesinlikle PKK'nın en akıllı adamı.

Hatta son zamanlarda "acaba tek akıllı adamı" mı diye düşünmeye başladım.

Bu KCK yapılanmasına Öcalan çok öfkeli bir tepki göstermiş, "kardeşim sen legal siyaset yapıyorsun, illegal bir örgütün içinde işin ne" diyerek KCK'ya katılan sivil siyasetçilere kızmıştı. Bence çok haklıydı.

Silahlı bir örgüt tarafından kontrol edilen "illegal" bir yapının içine girdiğinde, kendini hukuk zemininde tam anlamıyla zayıflatırsın.

PKK yöneticilerinin, bunu hangi akılla yaptıklarını, ne diye Kürt sivil siyasetini böylesine güçsüz kıldıklarını, neden Kürt siyasetçileri her türlü hoyratlık karşısında hukuk şemsiyesinin dışına attıklarını anlamak çok zor.

Hukuku ölçü olarak kabul ettiğimizde binlerce adamın yakalanıp hapislere atılmasına nasıl karşı çıkacağız?

"KCK'nın üyelerini yakalamayın" diyemeyiz.

Bunu diyebilmek için KCK'nın "şiddetten uzak, yasal bir örgüt" olduğunu söyleyebilmemiz gerek ama gerçek bu değil, Karayılan'ın başında olduğu bir örgüt nasıl "yasal ve şiddetten uzak" olacak?

Ancak şunu diyebiliriz:

"Sen, KCK'yı bahane ederek bu örgütle ilişkisi olmayan sivil Kürt unsurlarını da yakalayıp susturuyorsun."