Ocaktan'a göre bu gazeteciler ya ahmak ya da...

Ocaktan bugün köşesinde Gerici medya için Gül-Erdoğan krizi başlıklı yazısında karşı cehpenin tüm köşe yazarlarına sert sözler sarfetti.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan bugün köşesinde  Gerici medya için Gül-Erdoğan krizi başlıklı yazısında karşı cehpenin tüm köşe yazarlarına sert sözler sarfetti.

Ocaktan "fitne kuyusu kazmaya çalışan kalemlerin" Abdullah Gül'ün “Siyaset planım yok” sözlerini paralelcilerin mantığıyla kesip yapıştırarak cumhurbaşkanı küstü mü, rest mi çekti diye yorumlamasını örümcek kafalı bir gazetecilik anlayışı diye eleştirdi ve şunları yazdı:

ÖRÜMCEK KAFALI GAZETECİ TAYFASI KENDİ KENDİLERİNE GAZ VERİYOR

Gerçek anlamda hiçbir demokrasi muhayyilesine sahip olmayan, özgürlük ve insan hakları algısı Türkiye karşıtı birkaç Neocon meczubun hazırladığı raporlardan ibaret olan bu örümcek kafalı  gazeteci tayfası şimdilerde "Gül-Erdoğan arasında kriz çıksa ne iyi olur" beklentisiyle kendi kendilerine gaz veriyorlar.

Doğrusu çok merak ediyorum, bütün analizleri, öngörüleri her seçim sonrasında iflas eden bu gazeteci tayfası acaba kendisini nasıl hissediyor?

DAYAK YEMİŞ GİBİ HİSSETMEK GAZETECİ İÇİN ZOR BİR DURUM

Sadece anlamaya çalışıyorum, yenilmişlik psikolojisi elbette kötü bir durum. Hele seçim öncesi, "Tayyip Erdoğan'ın işi bitti, 30 Mart'tan sonra kaçacak" mealinde yazılar yazıp 31 Mart sabahı rüyadan uyandığında kendini dayak yemiş gibi hissetmek doğrusu bir gazeteci ve yazar için izahı zor bir durum. Gericilikte sınır tanımasalar da böylesine perişan hallere düşmüş olan yazarlara yine de şefkat gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.

Anlayamadığım şu; neden bir gazeteci gerçek anlamda gazeteciliği değil de 'intikam mangası'nın bir elemanı olmayı tercih eder?

EĞER BİR GAZETECİ BUNU GÖREMİYORSA YA AHMAKTIR YA DA...

Oysa gazetecilik başlı başına saygın bir iş... 30 Mart öncesi sokaktaki insanın bile çok net bir şekilde gördüğü siyasi sonuçları eğer bir gazeteci göremiyorsa ya gerçekten ahmaktır ya da gazeteci değil militandır.

Ama ahmaklık parayla pulla değil ki... Bakın bu gerici medya tayfası, sanki 30 Mart seçimlerinde milletten hiç dayak yememiş gibi şimdi de yine aynı mankafalıkla Tayyip Erdoğan'la Abdullah Gül arasında nasıl kriz çıkarabiliriz diye kendilerini helak edercesine militan analizler yapmaya başladılar. Siz hiç akıllanmaz mısınız Allah aşkına?