Ocaktan ilk yazısında ne dedi?

Akşam'ın yeni genel yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan bugün ilk yazısını yazdı.

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesine TMSF tarafından el konulmasından sonra İsmail Küçükkaya yerine Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Mehmet Ocaktan, bugün yeni gazetesindeki ilk köşe yazısını yazdı.  

Vesayeti bitiren diktatör Erdoğan! başlıklı ilk köşe yazısında Ocaktan, TSK İç Hizmet Kanunu'nun darbelere meşruiyet kazandıran 35. maddesinin kaldırılması için atılan adımları yorumladı. 

İşte Ocaktan'ın ilk yazısında okurlarıyla paylaştıkları: 

"AK Parti iktidarı, yıllarca darbelere, muhtıralara, darbe girişimlerine zemin hazırlayan, demokrasiye tuzak kuran bir ‘vesayet dönemi’ yasasını daha değiştiriyor. Meşhur Askeri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesiyle ilgili değişiklik dün resmen parlamento gündemine sunuldu. (...)

Bunun adı demokrasi devrimidir, modern hukuk devletinin inşasıdır. 

Şimdi, vesayetin son kalıntılarını temizleyen Tayyip Erdoğan’ı ‘diktatörlükle’ suçlayan ama hayatlarının hiçbir döneminde demokrasiye inanmamış ‘demokrasi müfettişleri’ne sormak gerekiyor, siz hiç demokrasi isteyen bir diktatör gördünüz mü? 


AK Parti iktidara geldiği günden bu yana, değişik çevreler değişik gerekçelerle iktidara, özellikle de Başbakan Tayyip Erdoğan’a karşı zaman zaman eleştiri sınırlarını da aşarak saldırıya dönüşen bir tavır sergiliyorlar. Elbette demokratik toplumlarda iktidarlar, her zaman eleştirinin hedefinde olurlar ve bundan daha doğal bir şey de olamaz. 

Erdoğan’a karşı ideolojik tavır içinde olanların bu düşmanlıklarını, hakaretlerini ancak bir kan uyuşmazlığıyla izah etmek mümkündür. Zaten başka türlüsünü beklemek de anlamsız olur. 

Ancak, farklı yerlerde duran, kendilerini demokrat, liberal zaman zaman da muhafazakâr olarak tanımlayan yazar, gazeteci ve aydınların Başbakan Erdoğan’ı adeta sürekli bir“demokrasi sınavı”na tabi tutmaları biraz izaha muhtaç bir durum. 


Ocaktan'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın