O yazıyı neden sansürledin İsmail?

Reha Muhtar, İsmail Küçükkaya'ya "Keşke Nagehan'ın o yazısını sansürlemesiydin, yayınlasaydın İsmail..." diye yazdı.

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesindeki köşesinde Akşam gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya ile ilgili sert bir yazı yazan Reha Muhtar, "Ahmet Kaya gecesini niye sansürledin İsmail?" diye sordu.

Yazısına "Sevgili okuyucularım biliyorsunuz geçen hafta, Ahmet Kaya'ya saldırıların olduğu 11 yıl önceki gecenin görüntülerini mütevazi bir Boğaziçi evinde bütün ayrıntılarıyla izlediğimi yazmış, ama isim vermemiştim..." diye başlayan Muhtar şöyle devam etti:

"İsim vermedim, çünkü isminizle olayı yazayım mı diye sormamıştım...

Ancak o geceye katılanların izlenimlerini önce Sabah'tan Sevilay Yükselir sonra da Akşam'dan Nagehan Alçı kaleme aldılar...

Sevilay'ın yazısı yayınlandı...

AKŞAM ALÇI'NIN YAZISINI SANSÜRLEDİ

Ancak o anda inanılmaz bir şey oldu ve Akşam gazetesi kendi köşe yazarı Nagehan Alçı'nın yazısını sansürledi...

Cumartesi akşamı hiçbir şeyden haberim yok, medya sitelerinde gördüm ki Nagehan'ın yazısı köşesinden çıkartılmış...

Yazıya baktım, Ahmet Kaya gecesinde yaşananları ve benim gecede "neler yaptığımı anlatıyor", tamamen izlediklerine dayanarak...

Tarihi gerçeklerin izlendiği bir gecede, tarihi olayın aktörlerinin de olduğu ve izlenimleri içeren bu yazı niye sansürlendi acaba?.."

Nagehan Alçı'nın o geceyle ilgili yazısını köşesinde yayınlayan Muhtar ardından Akşam gazetesinin bu yazıyı neden sansürlediğini tartışıyor. Ahmet Kaya'nın linç edilmeye çalışıldığı o gece ile İnegöl'de, Erzurum'da Hatay'da bir kaç gündür yaşanan gerilimleri bir arada değerlendiren Muhtar yazısını "Keşke Nagehan'ın o yazısını sansürlemesiydin, yayınlasaydın İsmail... O yazı Akşam gazetesi için, madalyalık bir yazı çünkü... Basın tarihi gerçekleri yazanlara madalya takacak... Tarihi gizleyenleri, çarpıtanları ve sansürleyenleri değil..." diyerek tamamlıyor.

Reha Muhtar'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları